Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

14e grootste whale van de wereld verplaatst 7.000 bitcoin

Volgens berichtgeving van Coindesk stuurde een grote bitcoin whale 7.000 BTC ter waarde van ongeveer $244 miljoen naar cryptobeurs Bitfinex. Het is niet zomaar een transactie, maar het komt van een adres vandaan dat in maart 2023 het 14 grootste bitcoin adres van de wereld was.
Het is niet bekend wie er achter de betaling zit en de transactie is ook niet gelabeld en te koppelen aan een grote beurs of een bedrijf. Hoewel bitcoinbetalingen in de richting van een exchange meestal worden gedaan om mee te handelen (het zij met longs/shorts posities of om de BTC te dumpen), is het niet te zeggen wat de whale van plan is. Volgens data van BitInfoCharts verzamelde deze whale tussen november 2022 en januari 2023 46.500 BTC.

Amerikaanse Hooggerechtshof neemt het arbitragegeschil van Coinbase in behandeling

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vrijdag ingestemd met een geschil in een zaak van Coinbase. Het ging om een onenigheid dat de cryptobeurs met klanten had omtrent specifieke reclame. Het wordt nu buiten de rechtbank opgelost. Bedrijven geven er over het algemeen de voorkeur aan een arbitrageproces. Het is goedkoper en sneller dan een procedure bij de rechtbank. Het brengt een grotere risico met zich mee en ook een kans op hoge schadevergoedingen. Arbitrage is particuliere rechtspraak, rechtspraak buiten de gewone rechter om. Bij overeenkomst kunnen partijen bestaande en/of toekomstige geschillen aan arbitrage onderwerpen.

Sam Bankman-Fried verder in de problemen: schuldig bevonden door jury

In een ongekende rechtszaak is Sam Bankman-Fried, de oprichter van de voormalige cryptobeurs FTX, door een jury in New York schuldig bevonden aan alle zeven aanklachten van omvangrijke fraude. Dit vonnis, dat op 28 maart 2024 tot een definitieve strafoplegging kan leiden, brengt de mogelijkheid van een levenslange gevangenisstraf voor Bankman-Fried in beeld, met een theoretische maximumstraf die kan oplopen tot 115 jaar. “Sam Bankman-Fried heeft een van de grootste financiële fraudegevallen in de Amerikaanse geschiedenis begaan,” zei de Amerikaanse aanklager Damian Williams volgens CoinDesk buiten de rechtbank nadat de schuldigverklaringen voor alle zeven aanklachten bekend waren gemaakt.


The post Goedemorgen Bitcoin: grote whale verplaatst 7.000 BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.