Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Experts voorspellen: Bitcoin koers klaar om de $100K te doorbreken?

De bitcoin halvering heeft vandaag plaatsgevonden, een belangrijk moment dat eens in de vier jaar voorkomt in de crypto wereld. De beloning voor bitcoin miners is vanaf vandaag gehalveerd van 6.25 btc naar 3.125 btc per block. Dit vermindert de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd. Het idee is dat door de vermindering van het aanbod, de vraag naar bitcoin toeneemt, wat volgens economische basisprincipes zou moeten leiden tot een hogere prijs. Maar wat zeggen experts over de koers verwachting van bitcoin na deze halvering?

Miljardair Tim Draper voorspelt: bitcoin naar $10 miljoen onder deze voorwaarde

In een recent interview sprak de bekende durfkapitalist Tim Draper over de toekomst van bitcoin. Hij suggereerde dat de prijs van bitcoin in de toekomst wel eens zou kunnen stijgen tot $10 miljoen. Draper, bekend van zijn vroege investeringen in bedrijven zoals Skype, benadrukte hoe bitcoin ons dagelijks leven kan veranderen. Hij voorspelt dat bitcoin dé voorkeursvaluta wordt zodra je er alles mee kunt kopen: van eten en kleding tot aan je belastingen. “Als je je eten, kleding, onderdak en je belastingen allemaal met bitcoin kunt betalen, dan is de keuze snel gemaakt. Je zult geen andere valuta meer willen gebruiken,” legt Draper uit.

Grote uitstroom bij bitcoin ETFs net rondom de halving: wat is er aan de hand?

In de dagen voor de bitcoin halvering is de vraag naar spot bitcoin ETF’s afgenomen. Deze trend blijkt uit de aanhoudende netto uitstromen uit deze fondsen gedurende de laatste vijf dagen, met een totaal van ongeveer $319 miljoen aan uitstromen sinds 12 april, volgens gegevens van Farside Investors. Dit is slechts de tweede keer dat zo’n reeks uitstromen voorkomt, de vorige keer was van 18 tot 22 maart, waarbij zelfs $888 miljoen werd teruggetrokken.


The post Goedemorgen Bitcoin: experts speculeren over koers van $100.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.