Goedemorgen bitcoin! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin halving is een feit: koers staat op $63.650

Het netwerk van bitcoin heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: de vierde bitcoin halving zit erop. Vanaf nu verdienen bitcoin miners slechts 3,125 BTC per block. Dit startte ooit op 50 BTC en wordt elke 210.000 blocks (~4 jaar) gehalveerd. Over ongeveer 4 jaar strijden miners dus nog om 1,5625 BTC.

Ergens in 2028 gaan we dus dezelfde dynamiek opnieuw zien. Met een nieuwe situatie. Waarschijnlijk een andere prijs, een ander mining klimaat en meer veranderende situaties. Een periode van meerdere jaren is erg lang in de wereld van bitcoin.

De komende vier jaar gaat alle computerkracht die gemoeid is met het minen van bitcoin dus om 3,125 BTC per keer. Dat is belangrijk om te bepalen voor miners wat te doen met hun hardware. Het kostenplaatje bestaat voornamelijk uit de aanschaf van hardware (eventueel huur) en de energierekening. Die moet normaal gesproken worden betaalt in dollars, euro’s of een andere lokale munt. De koers van BTC is daarom ook van belang.

Wil je nog eens teruglezen wat een halving precies betekent? Lees dan onze uitgebreide pagina over de bitcoin halving in 2024 terug.

Bitcoin miner shake out door halving? Nee, zeggen deze experts

Bitcoin miners zijn deze keer financieel beter gepositioneerd voor de halving. Door de rally van bitcoin van de afgelopen zes maanden hebben miners meer vet op de botten. Daardoor kunnen ze de halvering van hun blockbeloning beter opvangen, zo meldt Coindesk.

Logischerwijs zijn bitcoin miners de groep die het meeste zijn getroffen door de komende halving. Maar volgens onderzoeksbureau Benchmark zijn miningbedrijven veel beter voorbereid op inkomstenvermindering doordat bitcoin veel waard is dan zes maanden geleden.

De afgelopen kwartalen is de prijs met ongeveer 140% gestegen, terwijl ether (ETH), de op één na grootste cryptomunt, met 85% is gestegen, zo blijkt uit prijsindexen van CoinDesk. De CoinDesk 20 Index, een maatstaf voor de bredere cryptomarkt, steeg met 115%.

Russische ambtenaren ontvingen $53 miljoen aan steekpenningen van cryptodirecteur

Ambtenaren van het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken namen zowel bitcoin als ethereum aan als steekpenningen van een directeur van een cryptobeurs. Het zou gaan om een totale waarde van $53,2 miljoen, zo beweert een grote krant in het land deze week.

Cryptovaluta als steekpenning
Volgens Kommersant heetten de functionarissen Georgy Satyukov en Dmitry Sokolov, medewerkers van ‘een van de meest geheime afdelingen van het ministerie’. De media (en ook grote Telegram kanalen) beweren dat het duo bij het Bureau of Special Technical Events werkte. Deze afdeling heeft zijn eigen codenaam: ‘Departement K’.

Volgens de berichtgevingen ontvingen ze de steekpenningen in de periode tussen 19 maart 2021 en oktober van dat jaar.


The post Goedemorgen Bitcoin: De vierde halving is geweest appeared first on Bitcoinmagazine.nl.