Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin Whales Nemen Het Roer Over, Aantal Transacties van $100.000 Stijgt

Het aantal transacties van meer dan $100.000 op het bitcoin blockchain is naar een nieuw hoogtepunt van dit jaar gestegen afgelopen week, meldt Coindesk.

De onchain-activiteit van bitcoin (BTC) suggereert dat whales, of investeerders met voldoende kapitaal en de mogelijkheid om markttrends te beïnvloeden, actief zijn geweest tijdens de recente stijging van de cryptomunt boven de $35.000.

Het aantal verwerkte transacties op het bitcoin blockchain, waarbij minstens $100.000 aan BTC is verplaatst, is afgelopen week gestegen naar een hoogtepunt van dit jaar, namelijk 23.400, volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock.

CME nadert Binance als grootste beurs voor futures handel

De Chicago Mercantile Exchange (CME) stijgt op de lijst van grootste (perpetual) bitcoin futuresbeurzen. De zogenoemde Open Interest (OI) stijgt tot hoogtes die ook tijdens de bull run van 2020-2021 werden genoteerd.

Met een open interest van $3,54 miljard is CME nu de op één na grootste Bitcoin Futures Exchange. Enkele weken geleden stond het nog op de vierde positie. Bybit, OKX en Deribit complementeren de top vijf.

De “notional open rente” verwijst naar de waarde in Amerikaanse dollar die is vastgelegd in het aantal actieve of openstaande contracten. Met een future contract heb je de verplichting om in de toekomst tegen een vooraf afgesproken prijs bitcoin van iemand over te kopen.

Ook VanEck past aanvraag voor bitcoin spot ETF aan

Vermogensbeheerder VanEck heeft op 27 oktober een aangepaste aanvraag ingediend voor een spot bitcoin exchange traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De aanvraag is gewijzigd ten opzichte van een eerdere aanvraag van VanEck. Het benadrukt dat er een investeerder is die met een startkapitaal de Seed Creation Baskets heeft gekocht. Dit zijn 50.000 aandelen van de voorgestelde ETF.

Het gebruikt de prijzen die worden bepaald door de MarketVector Bitcoin Benchmark Rate. Deze index wordt gebruikt als referentieprijs voor cryptocurrency’s.


The post Goedemorgen Bitcoin: CME nadert Binance als grootste beurs voor futures handel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.