Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Kraken lanceert nieuwe mobiele cryptowallet

Cryptobeurs Kraken komt met een nieuw product op de proppen. Het heet de Kraken Wallet en dit is een self-custodial wallet voor iedereen die acht soorten cryptovaluta wil bewaren. Uiteraard hoort ook bitcoin tot deze groep.

De nieuwe van de software Amerikaanse beurs ondersteunt ook Ethereum, Solana, Optimism, Base, Arbitrum, Polygon en Dogecoin. Met de wallet kunnen gebruikers hun digitaal geld in eigen beheer nemen. Zo heb je zelf de volledige controle over je digitale bezittingen. Je geeft het eigenaarschap niet af aan een andere partij, bijvoorbeeld een exchange of custodial.

De Kraken Wallet werkt ook met decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s), zo staat in het persbericht.

De code van de software is daarnaast compleet open source op GitHub gedeeld, waardoor iedereen deze kan verbeteren en inzien. Zo kunnen ontwikkelaars meekijken, suggesties aanreiken of verbeteringen voorstellen. Het is daarmee in lijn met bitcoin en andere cryptovaluta; waarvan de software ook open source staat.

Bitcoin beurs Binance zet SAFU noodfonds om in USDC

Binance heeft zijn noodfonds voor gebruikers, genaamd het Secure Asset Fund for Users (SAFU), omgezet in USDC. Dat meldt de cryptobeurs op haar website vandaag. Er zit circa 1 miljard dollar in het noodfonds.

Binance zet noodfonds om in USDC
USDC is een stablecoin uitgegeven door Circle Internet Financial, een Amerikaans bedrijf, ook Coinbase is bij de stablecoin betrokken. Het SAFU is in 2018 opgericht om een vangnet te bieden voor klanten in extreme situaties zoals hacks of andere calamiteiten.

Het geld is nu terug te zien op het volgende USDC adres: 0x4B16c5dE96EB2117bBE5fd171E4d203624B014aa. In het originele SAFU-fonds zaten andere stablecoins zoals Tether (USDT) en TrueUSD.

Binance krijgt volledige licentie in Dubai

Binance Holdings Limited heeft een volledige cryptolicentie ontvangen in Dubai. Een volgende, belangrijke stap voor de grootste cryptobeurs ter wereld.

Medeoprichter Changpeng “CZ” Zhao heeft ingestemd met het opgeven van zijn stemrecht in de lokale entiteit om de licentie te verkrijgen. De beurs heeft een vergunning gekregen als aanbieder van virtuele activadiensten in het emiraat. Deze licentie stelt Binance in staat om te opereren en zijn diensten aan te bieden op de markt in Dubai.


The post Goedemorgen Bitcoin: Binance past fonds van $1 miljard aan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.