Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance onderzoekt waarom Turkije voorop loopt in interesse in crypto

Uit recent onderzoek, gepresenteerd tijdens de Binance Blockchain Week 2023, blijkt dat Turkije een van de leidende landen is in de adoptie van cryptocurrencies. Ongeveer 40% van de Turkse burgers heeft blootstelling aan crypto, waarmee het land op de 12e plaats staat in de Global Crypto Adoption Index van Chainalysis.

Deze opmerkelijke interesse in digitale valuta kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste, 66% van de geënquêteerde investeerders ziet de potentie voor winst als de meest aantrekkelijke reden voor het investeren in crypto. Daarnaast spelen de gemakkelijke monitoring van portefeuilles en interesse in de technologie een belangrijke rol. Dat blijkt uit een klantenonderzoek van Binance.

Analist over Bitcoin en Ether ETF’s: ‘SEC Kan Wettelijk Geen ETH Futures ETF’s Goedkeuren Zonder Ook Spot ETF Toe te Staan’

De strijd om bitcoin en financiële producten hier omheen is nog altijd in volle gang. Verschillende partijen willen in de Veregenigde Staten een zogenoemde bitcoin spot ETF starten. Een fonds gedekt door bitcoin.

Dit jaar heeft BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, ook een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van een spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF). Deze stap volgt op een overtuigend juridisch argument dat is gepresenteerd in een document dat is ingediend bij de NASDAQ.

Bitcoin miners profiteren van drukte op het netwerk: hoogtepunt van 2023 bereikt

De Bitcoin-miningopbrengsten hebben in 2023 een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt. Dit fenomeen komt voort uit de recente prijsstijging van de cryptocurrency, die werd aangewakkerd door de groeiende opwinding rondom de mogelijke goedkeuring van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF door de SEC (Securities and Exchange Commission).

Op 9 november bereikten de miningopbrengsten een bedrag van $42.386.514,038, waarmee het vorige record van $41.744.197,067 van 8 mei 2023 werd overtroffen. Ter vergelijking: dit is zelfs hoger dan tijdens de hype rond Ordinals-inscripties in mei. Let op: het gaat hier om omzet in dollars, en niet in bitcoin.


The post Goedemorgen Bitcoin: Binance onderzoekt waarom Turkije voorop loopt in interesse in crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.