Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

EU kondigt sanctie voor crypto-activa tegen Russen aan

De EU legt de twaalfde reeks sancties op aan Rusland, gericht op crypto-activa om de financiële mogelijkheden te beperken en aan te dringen op vrede in Oekraïne. De Europese Unie heeft een nieuwe reeks sancties tegen crypto-activa tegen Rusland aangekondigd. Dit zou het twaalfde pakket zijn, gericht op de crypto-activasector. Deze sancties zijn gericht tegen Russische staatsburgers en inwoners.

De sancties omvatten een alomvattend verbod op Russische betrokkenheid bij cryptodiensten, inclusief het bezitten, controleren of deel uitmaken van de bestuursorganen van aanbieders van cryptodiensten. Dit omvat ook maatregelen om het aanbieden van portemonnees, rekeningen of het aanbieden van bewaardiensten met betrekking tot crypto door de Russen af te sluiten.

Binance en CZ moeten 2,7 miljard dollar aan boetes betalen

Coinpaprika.com meldt dat Binance en de voormalige CEO, Changpeng Zhao, boetes van in totaal $2.7 miljard moeten betalen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wegens witwassen van geld.

De rechtbank heeft beslist dat Binance $1,35 miljard moet betalen voor onrechtmatig verkregen transactiekosten en nog eens $1,35 miljard als boete. Zhao moet persoonlijk $150 miljoen betalen. Ook is er sprake van mogelijke gevangenisstraf voor Zhao en leiderschapswijzigingen bij Binance. Zhao is inmiddels vervangen als CEO door Richard Teng.

Weer nieuwe aanvraag voor bitcoin spot ETF, deze keer vanuit “de groene hoek”

7RCC is de volgende partij die de aanvraag voor een spot bitcoin ETF heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

7RCC is een vermogensbeheerder dat zich focust op ESG, ofwel Environment, Social en Governabce. Het ETF-product dat dit bedrijf van plan is aan te bieden is vrij uniek ten opzichte van andere voorstellen. Ze willen namelijk een “koolstofneutrale investeringsoptie” bieden.

“De beleggingsdoelstelling van het Fonds is om de dagelijkse veranderingen in de prijs van bitcoin en de waarde van Carbon Credit Futures te weerspiegelen, zoals weergegeven door de Vinter Bitcoin Carbon Credits Index.”


The post Goedemorgen Bitcoin: Binance en CZ krijgen 2,7 miljard dollar aan boetes appeared first on Bitcoinmagazine.nl.