Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin bereikt all-time high op een bijzondere statistiek

Data van Glassnode suggereert dat bitcoin momenteel in de accumulatie-modus zit en dat is een goed teken voor een eventuele bullmarkt die eraan zou kunnen komen. Volgens het nieuwe rapport van Glassnode is de niet-liquide supply van bitcoin stijgende en groeit ook het aantal lange-termijn holders van de digitale munt.

Vooral kleine investeerders kopen momenteel gigantisch veel bitcoin op volgens de data van Glassnode.

Nog Maar 7% van Bitcoin Voorraad te Minen: Wat Betekent Dit Voor de Toekomst?

In de digitale valutawereld is een belangrijke mijlpaal bereikt: 93% van alle bitcoins is nu gemijnd. Dit laat slechts 7% van de totale voorraad van 21 miljoen bitcoins over, een feit dat de aandacht vestigt op de unieke schaarste-eigenschappen van deze cryptocurrency en de toekomstige implicaties voor de markt.

Sinds de introductie in 2009 door de mysterieuze Satoshi Nakamoto, is Bitcoin ontworpen met een vastgestelde limiet om inflatie te voorkomen. In tegenstelling tot fiatgeld, dat onbeperkt kan worden bijgedrukt door centrale banken, is de uitgifte van nieuwe bitcoins strikt gereguleerd door het netwerkprotocol zelf.

Grayscale en SEC zijn weer in gesprek met elkaar over bitcoin ETF

Naar verluidt is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de onderhandelingen met Grayscale Investments weer begonnen. Het gesprek gaat over het omtoveren van het trustproduct van de vermogensbeheerder in een bitcoin spot exchange traded fund (ETF).

Grayscale biedt al jaren lang haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aan in de Amerikaanse markt. Het heeft een aantal minpunten, waaronder hoge managementskosten en een premium waardoor de aandeelprijs afwijkt van de onderliggende bitcoinprijs.

Grayscale won onlangs de rechtszaak van de SEC. De cryptovermogensbeheerder is nu in gesprek met de Division of Trading and Markets en de Division of Corporate Finance.


The post Goedemorgen Bitcoin: all-time high op een bijzondere statistiek appeared first on Bitcoinmagazine.nl.