Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

AFM: ‘Apps van cryptobeurzen zetten gebruikers aan tot risicovoller handelen

Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is gebleken dat cryptoapps potentiële risico’s met zich meebrengen die consumenten kunnen aanzetten tot frequenter en risicovoller handelen. Althans, dat stelt de Nederlandse toezichthouder.

Dit onderzoek, dat de keuzeomgeving van cryptoapps onder de loep nam, komt op een cruciaal moment: de ‘Markets in Crypto-Assets Regulation’ (MiCAR) staat op het punt in 2024 van kracht te worden. Ondanks dat MiCAR bedoeld is om consumenten beter te beschermen, biedt het volgens de AFM weinig handvatten om de specifieke risico’s aangepakt door dit onderzoek te mitigeren.

Handelsvolume Cryptobeurzen in Maart Verdubbeld tot Bijna $2,5 Biljoen

De cryptomarkt kreeg dit jaar een enorme boost. De koersen van bitcoin en andere crypto’s stegen flink. Dat was ook te merken aan het handelsvolume. Er werden handelsvolumes genoteerd bij cryptobeurzen die we niet meer hebben gezien sinds 2021. Maart was de piek tot nu toe in 2024.

Het volume zagen we meer dan verdubbelen in vergelijking met februari. Dit volume bereikte bijna $2,5 biljoen, een mijlpaal die sinds november 2021 niet meer is voorgekomen. Deze stijging markeert een aanzienlijk herstel sinds de dip in september 2023, toen het handelsvolume was gedaald tot ongeveer $324 miljard.

Van de Poppe: Bitcoin koers naar $300.000 in deze bullrun

Het regent wilde prijsvoorspellingen en de Nederlandse crypto-ondernemer Michaël van de Poppe doet er nog een flinke schep bovenop. De bitcoin koers kan nog fors stijgen in de huidige bullmarkt. Hij neemt een prijs van $300.000 per stuk in de mond op het sociale medium X. Wat zeggen andere analisten?

Bitcoin bullrun
Van de Poppe vertelt aan zijn 711.000 volgers dat bitcoin erin slaagt een nieuw recordhoogte boven $73.000 te schrijven nog vóór de halving van 20 april. Volgens de analist en handelaar kan de bitcoin koers nog vier zo hoog reiken voordat de piek van de huidige cyclus is bereikt.


The post Goedemorgen Bitcoin: AFM waarschuwt industrie na onderzoek appeared first on Bitcoinmagazine.nl.