Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

40 miljoen transacties voor bitcoin in 3 maanden

In een opmerkelijke mijlpaal voor de oudste en meest bekende cryptocurrency, heeft Bitcoin in het derde kwartaal van 2023 meer dan 40 miljoen transacties verwerkt. Dit is de eerste keer sinds de oprichting van Bitcoin dat zo’n hoog aantal transacties binnen één kwartaal is geregistreerd. Deze statistiek, gepubliceerd in het laatste “HDX – Q3 23 Market Pulse” rapport van Hashdex, benadrukt de groeiende acceptatie en het toenemende gebruik van het Bitcoin-netwerk.

Dringende Waarschuwing: Valse Ledger App Steelt Half Miljoen in Bitcoin!

Een valse Ledger Live app heeft gebruikers van de Microsoft App Store bedrogen en heeft daarbij een aanzienlijk bedrag van $588.000 aan Bitcoin ontvreemd. Cryptocurrency detective ZachXBT heeft de bedrieglijke app, “Ledger Live Web3” genaamd, ontmaskerd. Deze app deed zich voor als de echte Ledger Live interface, die normaal gesproken dient voor het offline beheren van cryptocurrency via Ledger hardware wallets.

FBI richt ogen op FTX: failliete cryptobeurs deelde geldstromen van klanten

In de nasleep van het faillissement van cryptobeurs FTX zijn er verschillende klantengegevens gedeeld met de FBI. Dit houdt in dat zij informatie over klanttransacties hebben verstrekt aan de federale onderzoeksdienst. Deze ontwikkeling kwam aan het licht door documenten die inzicht geven in de werkzaamheden van Alvarez and Marsal, het consultancybureau dat FTX bijstaat.
Volgens Bloomberg heeft de FBI in de afgelopen periode meerdere verzoeken ingediend bij FTX voor specifieke klantgegevens. Deze verzoeken, bekend als dagvaardingen, zijn juridische documenten waarmee de FBI informatie kan opeisen als onderdeel van een onderzoek. Een dagvaarding wordt gebruikt om bewijsmateriaal te verzamelen dat mogelijk van belang is voor een lopend onderzoek of rechtszaak. Het kan gaan om financiële gegevens, communicatie of andere documenten die licht kunnen werpen op mogelijke misdrijven.


The post Goedemorgen Bitcoin: 40 miljoen transacties voor BTC in 3 maanden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.