Sam Bankman-Fried, voormalig directeur van cryptobeurs FTX, slijt zijn dagen tegenwoordig in de gevangenis. Er is een groepsfoto gedeeld waar SBF ook op staat en hij ziet er slanker uit. Een voormalige gevangene noemt hem zelfs meer gangster dan een rapper.

Kerstfoto van Sam Bankman-Fried

Volgens verslaggever Tiffany Fong is de foto op 17 december 2023 genomen in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn. Bankman-Fried wordt daar vastgehouden sinds zijn veroordeling wegens zeven aanklachten wegens fraude in november 2023.

De foto’s zijn gedeeld op eerste kerstdag, aangezien het detentiecentrum volgens het rapport van Fong alleen foto’s van gevangenen toestaat tijdens de feestdagen.

Meer gangster dan een rapper

Fong heeft een voormalige gevangene geïnterviewd genaamd G Lock. Hij zegt dat SBF is afgevallen en niet meer gladgeschoren is. G Lock omschreef SBF ook als ‘raar als sh##’ en ‘smeriger dan een moeder######’, hoewel hij later erkent dat SBF een ‘goede kerel’ was.

Volgens het interview had SBF niet te maken gehad met ernstige bedreigingen of geweld van andere gevangenen.

G Lock lijkt als voormalig gevangene een soort vriendschap te hebben ontwikkeld met SBF en omschrijft hem als meer gangster dan rapper Tekashi Six Nine (6ix9ine). De reden waarom hij meer gangster is, is omdat SBF niemand heeft verklikt.

Rol van Caroline Ellison

Fong zegt dat de medegevangenen van Bankman-Fried hem belachelijk hebben gemaakt vanwege zijn relatie met voormalig Alameda Research-directeur Caroline Ellison. Zij heeft verschillende aanklachten aan haar broek hangen, waaronder witwassen en fraude.

In oktober 2023 getuigde Ellison voor de vervolging in het fraudeproces van Bankman-Fried. Ellison wacht nu op haar veroordeling en riskeert een gevangenisstraf van maximaal 110 jaar.

Bankman-Fried krijgt op 28 maart 2024 te horen wat zijn straf wordt.

The post Gevangenisfoto van oud-directeur FTX, ‘hij is meer gangster dan een rapper’ appeared first on BLOX | Nieuws.