David Schwartz, de Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, heeft onlangs de beschuldigingen van prijsmanipulatie rondom XRP ontkend. Dit komt naar voren te midden van bezorgdheid over Ripple’s invloed op de prijs van de token en de manier waarop het bedrijf XRP behandelt.

Reactie van de CTO van Ripple

Tijdens een discussie op X (voorheen Twitter) op 18 februari heeft Schwartz duidelijk de beschuldigingen van prijsmanipulatie door de verkoop van XRP ontkent. Hij betwist de motieven achter deze beschuldigingen en benadrukt dat de verkoop van XRP door Ripple geen invloed heeft gehad op de prijs.

Verheldering van de situatie

Schwartz verduidelijkte dat Ripple de programmatische verkoop van XRP in het eerste kwartaal van 2023 had stopgezet, zoals vermeld in hun rapport over XRP-markten voor dat kwartaal. Desondanks zijn er nog steeds beschuldigingen vanuit de gemeenschap, zoals @GenesisLedger, die beweren dat Schwartz de gemeenschap heeft misleid door te beweren dat de programmatische verkopen zijn gestopt, ondanks een afname van meer dan 700 miljoen XRP-tokens in het vierde kwartaal van 2023.

Reactie van Schwartz op beschuldigingen

Schwartz verdedigt Ripple tegen deze beschuldigingen door de termen “programmatische verkopen” en “verkopen in verband met ODL” uit te leggen. Hij benadrukt dat programmatische verkopen plaatsvinden op exchanges om de liquiditeit te vergroten, terwijl verkopen in verband met ODL deel uitmaken van Ripple’s betalingsdiensten, waarbij XRP als brugvaluta wordt gebruikt voor wereldwijde transacties.

Positieve vooruitzichten ondanks beschuldigingen

Ondanks deze beschuldigingen heeft de recente stijging van XRP boven de $0,55 veel aandacht getrokken in de crypto community, waarbij XRP-experts hoopvol zijn over de toekomst van XRP.

The post Geruchten over prijsmanipulatie rond XRP- Ripple’s CTO reageert  appeared first on BLOX | Nieuws.