Morgen viert Ripple een groot feest in New York. In de wandelgangen van X wordt steeds harder gefluisterd dat het cryptobedrijf op dat feest aankondigt aandelen uit te geven middels een IPO.

Aandelen van Ripple

IPO staat voor initial public offering en wordt in de volksmond een beursgang genoemd. In dit geval zou Ripple aandelen van hun bedrijf kunnen uitgeven en deze bijvoorbeeld via de Nasdaq laten verhandelen. En nee… hun crypto XRP is geen aandeel. En ook geen security. Daar heeft de rechter al over besloten.

Die overwinning in de rechtszaak tegen de SEC is trouwens een van de redenen waarom Ripple een feestje geeft. Daarnaast willen ze iets terugdoen voor de community, dit is een manier om dichter bij elkaar te komen.

Mogelijke aanvraag IPO, of toch iets met de rechtszaak?

Volgens Brett Hill (ambassadeur van crypto-exchange Bitrue) doen geruchten de ronde dat een van de redenen waarom Ripple op 29 september in New York City een groot feest wil geven, is om de gemeenschap te informeren over een mogelijke aanvraag voor een IPO.

Andere dingen die tijdens het evenement kunnen gebeuren, zijn de aankondiging van een schikking tussen het bedrijf en de Amerikaanse SEC of een belangrijk partnerschap tussen het bedrijf en een bank.

XRP is crypto voor banken

Dit zijn maar geruchten, en het kan ook zo maar zijn dat het feestje niets meer wordt dan een ordinaire zuippartij (niks mis mee!). Maar het is de moeite om in je achterhoofd te houden dat sinds vorige week de Britse bank HSBC XRP accepteert voor hun hypotheek en leningen.

Kanttekening is dat dit niet alleen voor XRP geldt. Ook andere coins worden geaccepteerd. Maar het zou wel bij Ripple passen als ze een diepere of bredere samenwerking aankondigen met HSBC. XRP wordt niet voor niets de crypto voor de banken genoemd.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Gerucht: kondigt Ripple morgen een beursgang aan? appeared first on BLOX | Nieuws.