Er gaat een gerucht rond op Twitter dat de oprichter en CEO van Facebook Mark Zuckerberg voor 3 miljard dollar aan bitcoin heeft gekocht. Hij zou dit hebben gedaan via family office Candy Capital.

Gerucht niet bevestigd

Het gerucht is de wereld in geholpen door het Twitter-account van High Stakes Capital. De tweet is inmiddels verwijderd, maar er stond in dat Zuckerberg persoonlijk heeft geïnvesteerd in bitcoin en Candy Capital gebruikt om publiciteit te vermijden.

Hoewel het gerucht door veel andere Twitter-profielen is gedeeld, is het nog niet bevestigd of ontkend.

Overigens verkocht de CEO van Facebook een paar dagen geleden 56.250 aandelen in het bedrijf, goed voor 15,5 miljoen dollar. Zuckerberg verkoopt sinds augustus echter elke maand een aantal van zijn aandelen, dus de verkoop een paar dagen geleden is geen uitzonderlijke gebeurtenis.



Zuckerberg en Libra of Diem

Nogmaals, het is (nog) niet bevestigd dat Zuckerberg bitcoin heeft gekocht. Hoewel er geen bevestiging is, is de hypothese dat Zuckerberg bitcoin heeft gekocht verre van absurd.

Integendeel, hij geeft al bijna twee jaar publiekelijk toe dat hij geïnteresseerd is in blockchain-technologie, en gezien de betrokkenheid van Facebook bij Libra, wat nu de naam Diem draagt, is het juist hoogst onwaarschijnlijk dat Zuckerberg geen bitcoins heeft.

Rivalen volgen

Tot dusver heeft hij zijn standpunt over bitcoin nooit publiekelijk gedeeld. Maar er zijn wel veel rivalen, voor zover je dat als volwassen man nog hebt, die wel bitcoin hebben. Denk bijvoorbeeld aan Jack Dorsey, oprichter van Twitter. Dorsey heeft nota bene #bitcoin in zijn bio op Twitter staan. Of aan de Winklevoss-tweeling, die schatrijk zijn geworden door bitcoin en ook een prominente rol speelden in het begin van de carrière van Zuckerberg. Toen Facebook net succesvol begon te worden, klaagden zij Zuckerberg aan. Van het geld kochten ze veel bitcoins.

Zuckerberg staat niet bekend om zijn openhartigheid, dus grote kans dat we er nooit achter komen.

The post Gerucht: Heeft Mark Zuckerberg stiekem voor 3 miljard dollar bitcoin gekocht? appeared first on BTC Direct | Nieuws.