Er gaan de laatste tijd veel geruchten rond dat het team achter Shiba Inu een nieuwe cryptocurrency gaat uitbrengen op de Ethereum-blockchain. Er wordt al wild gespeculeerd onder beleggers, omdat de officiële token SHIB zo goed presteerde de afgelopen jaren.

Wat ooit begon als een memecoin, is inmiddels zo’n 6,25 miljard euro (in totale marktkapitalisatie) bij elkaar waard geworden. Een nieuwe token zou het in theorie dus heel goed kunnen doen, maar zijn al deze geruchten wel waar?

Shibarium wordt een layer 2 blockchain zónder nieuwe cryptocurrency

De geruchten over een nieuwe token zijn ontstaan door de aanstaande upgrade aan het Shiba Inu-ecosysteem: Shibarium.

Shibarium is een layer 2 blockchain op het Ethereum-netwerk en heeft als doel om de transactiekosten te verlagen. Shibarium is in principe dus te vergelijken met Polygon, dat ook een layer 2 blockchain is. Er zijn echter verschillen tussen de twee.

Polygon richt zich op het verlagen van transactiekosten op Ethereum in het algemeen, maar Shibarium richt zich alleen op het verlagen van de transactiekosten voor Shiba Inu (dat zich overigens wel bevindt op de Ethereum-blockchain). Ook heeft Polygon een eigen cryptocurrency (MATIC), en Shibarium niet.

Op 16 april maakte medeoprichter van Shiba Inu, Shytoshi Kusama, duidelijk dat de geruchten over een nieuwe Shiba Inu crypto niet waar zijn. Er is geen officieel token gekoppeld aan de Shibarium L2 blockchain.

Is dit slecht nieuws voor Shiba Inu?

Nee, dat niet. Het is eerder goed nieuws voor Shiba Inu dat er een layer 2 blockchain bijkomt die het ecosysteem ondersteunt.

Transacties op de Ethereum-blockchain kunnen flink duur zijn, vooral als het netwerk veel gebruikt wordt. Op de drukste dagen van het jaar konden kosten voor bepaalde transacties, zoals die voor NFT’s of DeFi soms wel oplopen tot in de honderden euro’s per transactie. Op die manier wordt het natuurlijk moeilijk om veel mensen aan te trekken voor een project, aangezien alleen de rijksten überhaupt transacties uit kunnen voeren.

Shibarium is een oplossing voor dit probleem, en als dat zonder een extra cryptocurrency kan is dat alleen maar fijn. Een nieuwe token zou namelijk alleen maar voor meer complexiteit en meer problemen zorgen.

The post Gerucht: bouwt Shiba Inu een nieuwe crypto op Ethereum? appeared first on BLOX | Nieuws.