Volgens Clay, de host van het populaire ClayBro YouTube-kanaal, zal Shibarium geen directe positieve impact op de Shiba Inu koers hebben. Shibarium is een tweede laag op Shiba Inu, die het mogelijk maakt om smart contracts te lanceren met de memecoin. Voor velen is dat een reden geweest om Shiba Inu te kopen, maar Clay is daar dus wat minder enthousiast over.

Bearish over Shiba Inu?

Het gaat misschien wat ver om te stellen dat Clay hiermee meteen bearish is over Shiba Inu, maar hij verwacht dat vooral de BONE token van Shibarium zal profiteren van de lancering van het smart contract platform.

Indirect is dat wel bearish voor Shiba Inu, omdat veel handelaren hadden ingezet op een stijging van de memecoin als gevolg van de lancering van Shibarium.

Voordat Clay weer echt bullish wordt over Shiba Inu, moet eerst de Bitcoin koers weer boven de 30.000 dollar uitklimmen. Gisteren zagen we al een kleine stijging voor Bitcoin, maar dat bracht de koers op slechts 27.444 dollar.

Bitcoin staat voor de afgelopen 24 uur op een stijging van ruim 5 procent en daar hobbel Shiba Inu achteraan met een stijging van 2,52 procent.

Andere dingen belangrijk voor Shiba Inu

De lancering van Shibarium kan wellicht wat extra aandacht richting Shiba Inu brengen, maar volgens Clay is vooral de zogenaamde token-burn van het project belangrijk voor de koers. Die zal stijgen als de activiteit op de hoofdblockchain van Shiba Inu toeneemt.

Verder is het volgens Clay belangrijk dat er duidelijkheid komt op het gebied van wet- en regelgeving. Mocht dat er van komen, dan ziet de analist in de toekomst zelfs de institutionele interesse in Shiba Inu toenemen.

Dat laatste lijkt nogal een flinke uitspraak, gezien Shiba Inu een memecoin is. Het is nog maar de vraag in hoeverre institutionele beleggers (het grote geld van deze wereld) staan te springen om in een munt als Shiba Inu te investeren.

Shiba Inu lijkt immers vooral een “munt van het volk.”

The post Gerenommeerde analist is bearish over Shiba Inu appeared first on BLOX | Nieuws.