De bitcoin koers schiet door het dak en als gevolg daarvan is de Realized Cap van de digitale munt opgeklommen van 380 miljard dollar naar de huidige 436 miljard dollar. Daarmee komt bitcoin steeds dichterbij de all-time high van 468 miljard dollar.

Waarom is dit belangrijk voor bitcoin?

Dit is belangrijk voor bitcoin, omdat de Realized Cap misschien wel een meer betrouwbare manier is om de waarde van bitcoin te bepalen dan met de market cap.

Waarom?

Realized Cap meet de totale waarde van alle bitcoin op basis van de koers waarvoor ze als laatste van eigenaar gewisseld zijn. Dat geeft een realistischer beeld dan de normale market cap, die gebaseerd is op de laatste koers waarvoor bitcoin verhandeld is.

De gerealiseerde market cap geeft zo een meer realistisch economisch beeld van de waarde van bitcoin. Dit baseert zich immers op daadwerkelijke kapitaalstromen, in plaats van de normale market cap, die enkel gebaseerd is op de laatste koers.

‘Dit is de belangrijkste indicator’

On-chain specialist Checkmate noemt de Realized Cap zelfs de “GOAT” indicator. Wat staat voor de Greatest Of All Time, waarmee hij aangeeft dat dit volgens hem de belangrijkste indicator voor de bitcoin koers is.

De Realized Cap vormt volgens Checkmate voor veel andere on-chain indicatoren het fundament waarop zij gebouwd zijn. Zodoende is dit misschien wel DE on-chain indicator die we in de gaten moeten houden tijdens de (mogelijke) bullrun die we in 2024 zullen zien.

Het is vooral opvallend hoe de Realized Cap vanaf oktober gigantisch is begonnen met stijgen. Dit betekent dat er vanaf dat moment weer veel bitcoin van eigenaar zijn gewisseld tegen hogere koersen, wat in principe de bodem van bitcoin weer een stukje hoger legt.

De Realized Cap geeft immers een goed beeld van waar de meeste mensen zijn ingestapt en dat leert ons mogelijk waar we een stevige steunzone kunnen verwachten voor de koers als we weer beginnen te dalen.


The post Gerealiseerde market cap van bitcoin 7% van all-time high verwijderd appeared first on Bitcoinmagazine.nl.