Genesis, een prominente Amerikaanse cryptobeurs, staat op het punt al zijn diensten te stoppen. Het besluit werd op 14 september aangekondigd en zal verstrekkende gevolgen hebben voor gebruikers van het platform, zowel in de Verenigde Staten als internationaal.

Genesis stopt met aanbieden cryptodiensten

Genesis maakte via zijn woordvoerder bekend dat het zal stoppen met het aanbieden van spot- en derivatenhandel in digitale activa via zijn dochteronderneming GGC International, Ltd. (GGCI). De woordvoerder benadrukte dat deze beslissing vrijwillig werd genomen en voortkwam uit zakelijke overwegingen.

Deze aankondiging bouwt voort op een eerder besluit dat op 5 september werd genomen, toen Genesis de sluiting bekendmaakte van zijn over-the-counter (OTC) handelsdesk voor Amerikaanse klanten. De meest recente update heeft echter betrekking op alle internationale diensten van het bedrijf.

Belangrijke data voor gebruikers Genesis

Gebruikers van Genesis moeten rekening houden met de volgende belangrijke data:

  • 18 september 2023: De Amerikaanse balie van Genesis zal haar activiteiten staken en alle transacties moeten vóór deze datum zijn afgehandeld.
  • 21 september 2023: De internationale diensten van Genesis worden stopgezet. Gebruikers wordt geadviseerd om snel te handelen en hun activa vóór deze datum over te dragen naar een alternatief platform zoals BLOX.
  • 30 september 2023: Alle accounts bij Genesis worden officieel gesloten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat sommige artikelen suggereren dat Genesis open derivatenposities zal honoreren tot hun vervaldatum. Daarnaast heeft het bedrijf zich ertoe verbonden transacties te ondersteunen die nodig zijn om openstaande posities tijdens deze overgangsperiode te beheren of te sluiten.

Het besluit van Genesis om zijn activiteiten af te bouwen maakt deel uit van bredere uitdagingen waarmee zowel de beurs als het moederbedrijf, Digital Valuta Group (DCG), worden geconfronteerd.

Interne conflicten en schulden

Genesis kampt momenteel met ruim 3,5 miljard dollar aan schulden. De interne conflicten binnen DCG zijn geëscaleerd, waarbij Genesis op 6 september een rechtszaak heeft aangespannen en beweert dat DCG haar meer dan 610 miljoen dollar schuldig is.

Deze problemen hebben ook gevolgen gehad voor andere dochterondernemingen van DCG, wat heeft geleid tot de sluiting van bedrijven zoals HQ Digital en TradeBlock in 2023. Bovendien heeft de walletdienst van DCG, Luno, zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk teruggeschroefd als gevolg van naderende regelgeving, en is het bedrijf gestopt met het verstrekken van rentebetalingen.

Wat als je crypto hebt bij Genesis? Wat moet je daarmee? Wij raden aan om je coins te verzenden naar BLOX. Dit is een veilige, Nederlandse bestemming voor het beheren van je crypto.

Van Genesis naar BLOX

BLOX biedt crypto liefhebbers een veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform om hun cryptocurrency investeringen te beheren.

De gebruiksvriendelijke interface van de app maakt het zelfs voor nieuwelingen, eenvoudig om met vertrouwen digitale activa te kopen, verkopen en beheren.

Het is heel simpel om je coins van Genesis naar BLOX over te zetten. Download BLOX op je telefoon, maak je registratie compleet en kies voor ‘crypto storten.’


Stap gratis over op BLOX ➜

Klik hierboven en maak gratis een account aan op BLOX.

The post Genesis is volgende cryptobeurs die omvalt, haal deze week je coins er af appeared first on BLOX | Nieuws.