De populaire pseudonieme analist Credible Crypto is ervan overtuigd dat de Bitcoin koers niet richting de 20.000 dollar zal corrigeren. Veel analisten verwachten die daling op basis van de gelijkenissen met 2019. Destijds verloor Bitcoin na een redelijk sterke periode ook een gigantisch deel van zijn koerswaarde, maar dat had natuurlijk ook met COVID-19 te maken.

De marktstructuur is anders

Credible Crypto stelt dat de huidige marktstructuur van Bitcoin ook significant anders is dan in 2019. Zo komen de stijgingen van Bitcoin nu veel rustiger op, terwijl er in 2019 sprake was van een vrij plotselinge parabolische stijging.

“De stijging van 3.000 tot 14.000 dollar was een parabolische opleving en die worden vaak gevolgd door gigantische crashes/correcties zodra de parabool voorbij is (meestal met dalingen van 80 procent tot gevolg).

Vandaag zien we stijgingen die verre van parabolisch zijn, wat de reden is dat ik geen daling naar 20.000 dollar verwacht”, aldus Credible Crypto.

Voorlopig lijkt de analist gelijk te krijgen, want de Bitcoin koers doet het vandaag weer goed met een stijging van ongeveer 4 procent. Dat breng Bitcoin op het huidige niveau van 28.300 dollar.

Belangrijke weerstand

Inmiddels zijn we aangekomen bij een belangrijke weerstand voor de Bitcoin koers, zo blijkt ook uit de grafiek van Credible Crypto. De analist geeft in zijn grafiek bijna exact de huidige koers aan als weerstandsniveau.

Nu is het aan de bulls om het positieve momentum vast te houden en door deze weerstand te breken. Als dat lukt, dan kan oktober zomaar de maand van de wederopstanding worden voor Bitcoin.

Het positieve momentum voor de digitale munt komt overigens niet volledig uit de lucht vallen. De volgende Bitcoin Halving komt met rasse schreden dichterbij (april 2024) en ook het sentiment over de mogelijke goedkeuring van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF is meer dan positief.

The post Geen Bitcoin correctie naar 20.000 dollar, zo stelt deze analist appeared first on BLOX | Nieuws.