Prominente crypto-analist Benjamin Cowen heeft een waarschuwing afgegeven voor Ethereum (ETH) in vergelijking met Bitcoin (BTC). Volgens Cowen kan een enkele gebeurtenis leiden tot een aanzienlijke daling van de waarde van Ethereum ten opzichte van Bitcoin. De analist heeft zijn bevindingen gedeeld tijdens een recente discussie met Crypto Banter host Ran Neuner. Als we Cowen mogen geloven, kan de ETH/BTC-paar een daling van meer dan 50% ervaren ten opzichte van de huidige waarde van 0.063 BTC, wat gelijk staat aan $1,828. Wat is de reden achter deze sombere voorspelling?

“Bearish Double-Top Patroon Bedreigt Ethereum’s Waarde ten opzichte van Bitcoin”

Volgens Cowen baseert hij zijn voorspelling op een bearish double-top patroon dat zichtbaar is op de maandelijkse grafiek van de ETH/BTC-paar. Dit patroon geeft aan dat investeerders waarschijnlijk hun Ethereum zullen omzetten in Bitcoin tijdens elke rally. Hij beschrijft de huidige situatie als een “massive distribution phase”, vergelijkbaar met patronen die in eerdere cycli zijn waargenomen.

“Historische Neiging van ETH/BTC-paar om te Dalen van Juni tot December”

Cowen wijst erop dat in het verleden het ETH/BTC-paar de neiging heeft gehad om te dalen van juni tot december. Hij voorziet een mogelijke daling tot wel 0.03 BTC ($871):

“Dus wat ik denk dat er gaat gebeuren, is dat Ether/Bitcoin kan dalen tot ongeveer dat 0.03 (BTC) tot 0.04 (BTC) niveau en zodra de Ethereum/Bitcoin waardering dat niveau bereikt, denk ik dat het het einde kan markeren van de altcoin-rekening”, wordt Cowen geciteerd door CryptoGlobe.

“Een Aankomende Retracement in de Aandelenmarkt als Mogelijke Katalysator”

De analist suggereert dat de aanstaande ETH/BTC-daling mogelijk wordt veroorzaakt door een retracement in de aandelenmarkt. Hij vergelijkt deze situatie met die van eind 2017 toen het ETH/BTC-paar daalde tot .022 BTC. Een tweede daling naar dit niveau in 2018 markeerde het einde van veel altcoins. Cowen stelt dat een vergelijkbaar patroon zich nu kan ontvouwen, waarbij een tweede daling tot het niveau van 0.049 BTC mogelijk op komst is.

“Let op Verdere Dalingen nadat het Dieptepunt Bereikt is”

Cowen waarschuwt echter dat zelfs nadat het ETH/BTC-paar het dieptepunt heeft bereikt, verdere dalingen mogelijk zijn voordat het stabiliseert. Hij gelooft dat een mogelijke seizoenscorrectie in de S&P 500 als trigger kan dienen voor deze scenario’s.

Met de dreiging van een aanzienlijke daling van Ethereum ten opzichte van Bitcoin, zullen beleggers en cryptoliefhebbers nauwlettend in de gaten houden hoe de markten zich ontwikkelen in de komende maanden. Het is duidelijk dat Cowen’s analyse aantoont dat er uitdagende tijden kunnen aanbreken voor de waarde van Ethereum in vergelijking met Bitcoin.

The post Gaat Ethereum met 50 procent dalen ten opzichte van Bitcoin? appeared first on BLOX | Nieuws.