Eerder vanochtend schreven we al over de aankondiging van Worldcoin, welke haar nieuwe Layer-2 (L2) oplossing, genaamd World Chain, introduceerde. Deze aankondiging kwam na de recente mijlpaal van 10 miljoen gebruikers voor de World App portemonnee van Worldcoin. Gaat deze nieuwe Layer 2 nu echt zorgen voor meer adoptie?

Beloften van World Chain

World Chain is gebouwd op OP Stack en het Ethereum-netwerk, en heeft als doel de schaalbaarheidsuitdagingen van Web3 aan te pakken. Deze L2-oplossing zal deze zomer worden gelanceerd. Worldcoin belooft dat het netwerk “open zal zijn voor iedereen” en “geverifieerde mensen, inclusief meer dan vijf miljoen geverifieerde World ID-houders, prioritaire blockspace zullen krijgen boven bots & een gasvergoeding voor incidentele transacties”.

Reactie van CEO Alex Blania

Alex Blania, CEO van Tools for Humanity (het entiteit achter Worldcoin), uitte zijn enthousiasme op X (voorheen Twitter):

 “Hoewel het nog vroeg is, hebben al vijf miljoen mensen zich geverifieerd met de Orb, en meer dan 10 miljoen accounts zijn aangemaakt. Om de versnelling voort te zetten, zal Worldcoin een blockchain lanceren die uiteindelijk elke mens kan ondersteunen.”

Aanpak van World Chain

World Chain is ontworpen om schaalbaarheid te prioriteren door de L2-block gaslimiet aanzienlijk te verhogen. De transacties van Worldcoin-gebruikers vertegenwoordigen momenteel ongeveer 44% van de activiteit op het OP Mainnet, soms zelfs meer dan 80% tijdens piekmomenten.

Prijs van WLD-token

De prijsprestatie van het inheemse token van Worldcoin, WLD, was bescheiden na de aankondiging. WLD wordt verhandeld op $4.83 op het moment van schrijven, wat een daling van 2.39% in de afgelopen 24 uur vertegenwoordigt.

Regelgevende aandacht en mogelijke boete

Worldcoin’s beslissing om zijn eigen L2-oplossing te lanceren komt te midden van regelgevende kritiek van over de hele wereld. De provinciale ministerie van Productie, Wetenschap en Technologische Innovatie van Buenos Aires heeft onlangs een aanklacht ingediend tegen Worldcoin nadat ze naar verluidt misbruikende clausules in gebruikerscontracten had ontdekt. Het bedrijf riskeert een boete van maximaal 1 miljard Argentijnse pesos ($1.2 miljoen).

The post Gaat de Layer-2 van Worldcoin zorgen voor nog meer adoptie? appeared first on BLOX | Nieuws.