In een recent interview met CNBC onthulde Joseph Lubin, tevens CEO van ConsenSys, dat er een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal aan de zijlijn staat te wachten op de komst van crypto ETFs. Lubin benadrukte dat deze fondsen honderden miljarden dollars omvatten, beheerd door geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA’s) en geïnvesteerd in verschillende soorten fondsen, zoals pensioenfondsen en bedrijven. De reden voor deze enorme belangstelling ligt in de zoektocht naar eenvoudige, gereguleerde blootstelling aan digitale activa.

“Er is zoveel geld aan de zijlijn, beheerd door geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA’s) in verschillende soorten fondsen zoals pensioenfondsen en bedrijven die toegang willen krijgen tot de technologie, die blootstelling willen krijgen aan deze niet-gecorreleerde activa of digitale activaklassen,” merkte Lubin op. Hij benadrukte dat de cryptogemeenschap al enige tijd speculeert over de mogelijke goedkeuring van ETFs, wat heeft geleid tot prijsstijgingen in de markt.

De uitspraak van Lubin werpt de vraag op welke cryptocurrency als volgende in aanmerking zou kunnen komen voor goedkeuring van een spot ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), nadat Bitcoin onlangs groen licht kreeg voor dergelijke fondsen. Lubin gelooft dat Ethereum, na Bitcoin, de beste kanshebber is vanwege zijn volwassen ecosysteem en diepgaande activiteiten wereldwijd.

“Ethereum is waarschijnlijk het meest volwassen ecosysteem, het diepste ecosysteem. Als platform voor gedecentraliseerde toepassingen is er gewoon zoveel infrastructuur en activiteit over de hele wereld. Bitcoin is een smaller technologisch ecosysteem, maar het is een redelijk volwassen technologie, dus ze zijn allebei belangrijke kandidaten”, aldus Lubin.

The post Gaat de crypto markt exploderen? Gigantische hoeveelheid geld wacht volgens Ethereum co-founder appeared first on BLOX | Nieuws.