Het aftellen naar de Bitcoin (BTC) Halving in 2024 is officieel begonnen, met nog slechts 100 dagen te gaan tot het evenement plaatsvindt. Terwijl de crypto-markt in spanning afwacht op de goedkeuring van een spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), zullen Bitcoin miners te maken krijgen met een 50% verlaging van de block rewards.

De datum nadert

De Bitcoin halving staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024, naar verwachting rond 19 april. Verschillende countdown-tools, zoals de Bitcoin Halving Clock en Bitcoin Halving Countdown, geven aan dat het evenement om de hoek ligt, met nog 99 tot 101 dagen te gaan en ongeveer 15.000 blokken over.

De invloed op de Bitcoin prijs

Als we kijken naar de geschiedenis dan lijkt er een correlatie te zijn tussen Bitcoin halving evenementen en daaropvolgende prijsstijgingen, die zich vervolgens uiten in de bekende bull runs. Na de vorige drie halving evenementen ervoer BTC aanzienlijke prijsstijgingen, die vervolgens leidden tot nieuwe all-time highs.

Timo Oinonen, een bijdrager aan het on-chain analytics platform CryptoQuant, merkte op dat “tussen het meest recente halving evenement van 2020 en het daaropvolgende all-time high, Bitcoin een indrukwekkende stijging van 654 procent meemaakte.”

Toekomstige voorspellingen

De huidige cyclus suggereert een mogelijke bullish trend in 2025, samenvallend met mogelijke institutionele investeringen via de Bitcoin ETF-ruimte. De voorspelling van Standard Chartered van een Bitcoin prijsdoel van $120.000 tegen het einde van 2024 lijkt gezien deze historische patronen niet al te ver gezocht.

Uitdagingen voor miners

De aankomende Bitcoin halving roept echter zorgen op over de winstgevendheid van miners, aangezien zij slechts 3,125 BTC per blok zullen verdienen, tegenover de huidige 6,25 BTC. Gegevens van het on-chain analytics bedrijf Glassnode tonen een afname in het aantal Bitcoins in handen van miner wallets.

The post Gaat de Bitcoin Halving 2024 zorgen voor potentiële prijsstijgingen? appeared first on BLOX | Nieuws.