In een ironische wending heeft de grootste Amerikaanse cryptobeurs, Coinbase, hulp aangeboden aan de Securities and Exchange Commission (SEC) op het gebied van cyberbeveiliging. Dit aanbod komt na een hack van het officiële sociale media-account van de toezichthouder, waarbij valse berichten werden gepost over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s.

Coinbase schiet te hulp

Na een golf van complottheorieën en speculaties bevestigde het socialemediaplatform de hack. Op 10 januari bevestigde het X-platform de compromis van het SEC-account en kondigde het de voltooiing aan van een voorlopig onderzoek.

“Op basis van ons onderzoek was de inbreuk niet te wijten aan enige inbreuk op de systemen van X, maar eerder aan een niet-geïdentificeerde persoon die controle kreeg over een telefoonnummer dat was gekoppeld aan het @SECGov-account via een derde partij.”

Dit aanbod komt echter met een ironische twist, aangezien Coinbase momenteel in een juridische strijd verwikkeld is met de SEC. In juni klaagde de toezichthouder het bedrijf aan voor het exploiteren van een niet-geregistreerde effectenbeurs.

Ondanks deze juridische geschillen lijkt Coinbase bereid te zijn om de SEC te ondersteunen bij het oplossen van de recente cyberbeveiligingsproblemen.

Coinbase doet SEC een aanbod

Het aanbod van Coinbase’s Chief Security Officer, Philip Martin, werd met enthousiasme ontvangen: 

“Als cryptobeurs hebben we veel ervaring met beveiligingsprotocollen voor sociale media, en als veteraan en patriot help ik graag mijn land.”

Coinbase’s Chief Legal Officer, Paul Grewal, voegde eraan toe: 

Het feit dat Coinbase, ondanks juridische spanningen met de SEC, zijn hulp heeft aangeboden, heeft voor enige verbazing gezorgd in de cryptogemeenschap. Crypto-advocaat Jeremy Hogan merkte op

“Je bent zo koud, als ijs. Droogijs.”

Investeerders hebben ook kritiek geuit op de federale toezichthouder omdat ze er niet in slaagde zichzelf te beschermen. Crypto-podcaster ‘Walker’ zei: 

“De mensen die belast zijn met het ‘beschermen van investeerders’ en ‘reguleren’ van Bitcoin kunnen hun eigen X-account niet eens beschermen met basis-2FA. Wat een grap.”

Peter Brandt, professionele handelaar en chartgoeroe, beweerde dat Gary Gensler veel weet over zaken die ‘gecompromitteerd’ en ‘onbevoegd’ zijn. Hij concludeerde

“Je moet je schamen en aftreden bij de SEC.”

Deze ongewone wending in de relatie tussen Coinbase en de SEC benadrukt de complexe aard van de cryptowereld en haar verwevenheid met regelgevers.

The post Gaat Coinbase de SEC redden na het hackingsschandaal op X? appeared first on BLOX | Nieuws.