Bloomberg-analist Eric Balchunas, die eerder nog een kans van 90 procent gaf op de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF voor 10 januari, zegt dat er nog altijd een kleine kans is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) het felbegeerde beleggingsproduct afwijst. Dat zou de rug pull van het decennium zijn volgens Balchunas.

“Als we de Spot Bitcoin ETF niet zien in de komende twee weken, dan is het omdat ze meer tijd nodig hebben”, aldus Balchunas tegenover Cointelegraph.

Komen er koersdalingen aan voor Bitcoin?

Als de SEC voor afwijzing kiest, dan is de kans heel groot dat de Bitcoin koers een gigantische tik omlaag krijgt. De markt is momenteel enorm optimistisch over de goedkeuring en lijkt daar volledig op in te zetten.

Wat dat betreft zou het een enorme teleurstelling zijn als de Spot Bitcoin ETF alsnog wordt afgewezen en we nog langer moeten wachten.

Maar de kans blijft groot dat we voor 10 januari de goedkeuring krijgen, zo stelt Balchunas. Waarom? Omdat de SEC momenteel enorm veel tijd investeert in het gladtrekken van alle zaken binnen de ETF-aanvragen waar ze het nog niet mee eens zijn.

“Iedereen heeft er veel werk ingestoken, zeker tijdens de feestdagen. Sadistisch zou de lading niet dekken als de SEC deze rondes van Spot Bitcoin ETFs alsnog afwijst”, aldus Balchunas.

5 procent kans op afwijzing

Vetle Lunde, een analist van het crypto-bedrijf K33 Research, schat de kans op een afwijzing van de SEC in op 5 procent.

Mocht de SEC ervoor kiezen om de ETFs af te wijzen, dan verwacht Balchunas dat de aanvragers in de voetsporen van Grayscale volgen en naar de rechter stappen in Amerika.

Grayscale won immers zijn rechtszaak tegen de SEC inzake de Spot Bitcoin ETF en de kans is aanwezig dat de rest dezelfde route kiest. De kans op een overwinning lijkt daarin immers groot.

Om die reden is de kans ook ontzettend klein dat de SEC kiest voor een afwijzing. Simpelweg omdat ze weinig argumenten meer hebben om de Spot Bitcoin ETFs af te wijzen.

The post Gaat Bitcoin dalen? Spot Bitcoin ETF kan afgewezen worden!? appeared first on BLOX | Nieuws.