De Amerikaanse overheid betaalt momenteel 1,8 miljard dollar PER DAG aan rente over hun federale schulden. Om dat getal in perspectief te plaatsen: drie jaar geleden ging het nog om 900 miljoen dollar per dag. Ook is de Amerikaanse staatsschuld in die periode van 23 naar 33 biljoen dollar gestegen.

Wat betekent dit voor de Amerikaanse dollar en is dit goed voor de Bitcoin koers?

Hoe gaat Amerika dit probleem ooit oplossen?

De grote vraag is natuurlijk hoe de Amerikaanse overheid dit probleem ooit gaat oplossen. Vooralsnog lijkt er geen enkele vorm van een oplossing beschikbaar en nemen de rentekosten die het jaarlijks moet betalen alleen maar verder toe…

Ondertussen is ook het schuldplafond van de overheid geschrapt tot 2025, waardoor het onbeperkt schulden op zich mag nemen de komende maanden.

Dit betekent waarschijnlijk dat de Amerikaanse overheid de komende tijd veel schulden op zich ZAL nemen en dat lijkt een positieve ontwikkeling voor de Bitcoin koers.

Waarom?

Omdat dit de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden van Bitcoin alleen maar extra aantrekkelijk maakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

2024 lijkt extreem rooskleurig voor Bitcoin

Dit is misschien wel de belangrijkste economische ontwikkeling ter wereld op dit moment… de gigantische staatsschulden die steeds verder uit de hand lopen.

Het afgelopen jaar stond in het teken van centrale banken die de rente verhoogden om de inflatie te bevechten. Terwijl de komende jaren weleens in het teken kunnen staan van overheden die er alles aan doen om de rentes omlaag te krijgen, zodat ze hun schulden nog kunnen betalen…

Wat dat betreft komt er voor Bitcoin een interessante periode aan. Zeker omdat we ook de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten hebben die op het punt van lanceren staan en natuurlijk de volgende Bitcoin halving, die voor april 2024 op de planning staat.

Gaan we in 2024 richting een nieuwe all-time high? Op basis van al deze ontwikkelingen behoort dat in ieder geval tot de mogelijkheden.

The post Gaat Amerika failliet? $1,8 miljard per dag aan rentekosten appeared first on BLOX | Nieuws.