FTX heeft een nieuwe stap gezet in zijn poging om fondsen te herstellen na zijn ineenstorting vorig jaar. Het bedrijf heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige concurrent Bybit en twee van zijn zakelijke filialen. De eis: een teruggave van meer dan $950 miljoen in contanten en cryptocurrencies.

Volgens een rapport van Bloomberg is de rechtszaak, die vrijdag is ingediend in Delaware, gericht tegen Bybit Fintech Ltd en zijn investeringstak Mirana Corp. FTX beweert dat Mirana Corp. “speciale VIP-voordelen” genoot op het FTX-platform, voordelen die de meeste andere klanten niet hadden. Dit zou Bybit in staat hebben gesteld om hun activa terug te trekken voordat FTX vorig jaar instortte.

De aanklacht stelt dat Bybit druk uitoefende op medewerkers van FTX om hun opnames sneller te verwerken dan die van andere klanten. Ongeveer een derde van het totale bedrag, zo’n $327 miljoen, zou tussen 7 en 8 november zijn opgenomen, een periode waarin deze service eigenlijk was gepauzeerd.

FTX, dat in november 2022 faillissementsbescherming aanvroeg, heeft de totale waarde van de activa op 1 november geschat op $953 miljoen. Bybit, dat zichzelf beschrijft als “de meest betrouwbare cryptocurrency exchange”, heeft nog niet officieel gereageerd op de rechtszaak.

Na de ineenstorting van FTX moest ook Bybit, net als vele andere crypto-bedrijven, zijn personeelsbestand met 30% inkrimpen. Aan de andere kant profiteerde de exchange van de ondergang van FTX, aangezien de handelsvolumes in de eerste maanden na de crash stegen.

De nieuwe leiding en het juridische team van FTX hebben meerdere pogingen ondernomen om verloren fondsen terug te vorderen. Dit omvat het terugvorderen van eerdere giften aan Stanford University en het aanspannen van rechtszaken tegen voormalige ambassadeurs zoals Naomi Osaka en Shaquille O’Neal. Ook politieke geldstromen worden in kaart gebracht, her en der zijn er Amerikaanse politici die de fondsen (deels) hebben teruggesturd.


The post FTX Wil Meer Dan $950 Miljoen van Bybit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.