Het failliete cryptobedrijf FTX en zijn schuldenaars hebben de Amerikaanse faillissementsrechtbank in Delaware gevraagd om de verkoop van fondsen van Grayscale en Bitwise met een geschatte waarde van $744 miljoen, goed te keuren via een beleggingsadviseur. Dat is te lezen in een gerechtelijk verzoekschrift dat vrijdag is ingediend.

“Het voorgestelde verkoop(s) of overdracht(en) van de Trust Assets door de schuldenaars helpen om de boedels voor te bereiden op toekomstige uitkeringen in dollars aan crediteuren. Het stelt debiteuren in staat om snel de Trust Assets te verkopen op het juiste moment”, aldus het verzoekschrift.

“Bovendien, omdat de schuldenaars de Trust Assets aan één of meer kopers kunnen verkopen in één of meer verkopen, vermindert dit proces de kosten en vertraging van het indienen van een afzonderlijk verzoek voor elke voorgestelde verkoop.”

FTX was één van ‘s werelds grootste cryptobeurzen voordat het in november vorig jaar failliet ging, nadat berichten in de cryptomedia verduistering van klantengeld door het bedrijf aan het licht brachten.

Schuldig

Vorige week is FTX-oprichter Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan fraude tegen zijn klanten en kredietverstrekkers door een jury. Een voorlopige datum voor de strafoplegging is vastgesteld op 28 maart 2024. Theoretisch gezien kan hij 115 jaar gevangenisstraf krijgen, maar in de praktijk kan dat tussen de 15-20 jaar zijn, volgens experts.

De “trust assets” worden gehouden in vijf Grayscale Trusts, met een totale geschatte waarde van $691 miljoen, en één trust beheerd door Bitwise, met een waarde van $53 miljoen, gebaseerd op de marktwaarde per 25 oktober 2023. De trusts stellen beleggers in staat om blootstelling te krijgen aan digitale activa zonder de digitale activa zelf te bezitten.

“Het oordeel van de schuldenaars is dat het proactief beperken van het risico op prijsschommelingen de waarde van de Trust Assets het beste zal beschermen. Hierdoor wordt het rendement voor crediteuren gemaximaliseerd en een eerlijke verdeling van fondsen in het herstructureringsplan van de schuldenaar wordt bevorderd”, aldus het verzoekschrift.

Naast het gebruik van een beleggingsadviseur hebben de schuldenaars voorgesteld om een prijscommissie op te zetten waarin alle belanghebbenden vertegenwoordigd zijn. De beleggingsadviseur is ook verplicht om minimaal twee biedingen van verschillende tegenpartijen te verkrijgen voordat de activa zijn verkocht.

 


The post FTX wil graag $744 miljoen aan Grayscale- en Bitwise-activa verkopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.