Cardano, het blockchainplatform dat wereldwijd aanzien geniet, veroorzaakt opschudding in de cryptogemeenschap door zich niets aan te trekken van de algemene markttrends. Ondanks dat het nog niet in de buurt komt van zijn piek in april, valt Cardano op door een opvallende stijging in zijn on-chain transactievolume. Dit baanbrekende fenomeen heeft experts verrast en zou wel eens een indicatie kunnen zijn van een potentieel herstel in de toekomstige markt.

Spectaculaire stijging on-chain transacties

Hoewel Cardano niet kan tippen aan zijn hoogtepunt in april, onderscheidt het zich volgens recente gegevens van Santiment van de bredere markttrends. Het platform blijft namelijk toenemende on-chain transacties ervaren, ondanks een onderdrukte marktwaarde in vergelijking met zijn piek in april. De data van CoinGecko laat zien dat de huidige prijs van Cardano op $0.257058 ligt, een stijging van 0.7% in USD en 0.4% ten opzichte van Bitcoin. Met een marktkapitalisatie van iets meer dan $9 miljard en een handelsvolume van bijna $97 miljoen in 24 uur, blijft Cardano een krachtige speler.

Bruikbaarheid en vraag boven speculatie

Waar experts met name door geboeid zijn, is de gestage toename in on-chain transacties bij Cardano. Dit duidt op bruikbaarheid en vraag die verder gaan dan speculatieve handel. Bruikbaarheid speelt vaak een belangrijke rol bij de waarde van een cryptocurrency, omdat het de daadwerkelijke toepassing en duurzaamheid in de echte wereld weerspiegelt.

Ondanks de ingetogen marktprestaties, wijst de verhoogde on-chain activiteit van Cardano op een veerkrachtig netwerk dat actief wordt benut. Dit zou potentieel de weg kunnen bereiden voor een mogelijk marktherstel, vooral wanneer dit wordt gecombineerd met wat waarnemers van Santiment aanduiden als “adequate sociale dominantie,” oftewel het algemene sentiment en de discussies rondom een bepaald activum op online forums en sociale mediakanalen.

Conclusie

Terwijl de toekomst van Cardano onzeker blijft, hebben de opmerkelijke ontwikkelingen in on-chain transacties zeker een licht geworpen op de potentie van dit blockchainplatform. De cryptogemeenschap en investeerders zullen nauwlettend blijven volgen of deze stijgende trend uiteindelijk zal leiden tot een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Cardano.

The post Flinke toename on-chain transacties op Cardano-netwerk, herstel in zicht voor ADA? appeared first on BLOX | Nieuws.