De Bitcoin-markt heeft recentelijk een opwaartse beweging laten zien, aangewakkerd door opmerkingen van de Amerikaanse Federal Reserve voorzitter en de mogelijke samenwerking tussen financiële zwaargewichten zoals BlackRock en JPMorgan. Dit heeft geleid tot een toename van het optimisme rondom Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Reacties op Jerome Powell en juridische onzekerheden

Na opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, die zorgden voor hogere staatsobligatierentes, maakten Bitcoin en andere cryptocurrencies bescheiden winsten. Maar juridische acties tegen enkele prominente crypto-entiteiten in New York brachten enige twijfel. Desondanks herstelde Bitcoin zich snel en naderde de sleutelgrens van $30.000.

Blockchain samenwerking stimuleert Bitcoin-prijs

Het samenkomen van financiële giganten, zoals BlackRock en JPMorgan, in een blockchain-gedreven partnerschap wakkert verwachtingen aan dat deze instellingen een grote rol zullen spelen in de aankomende stijging van de cryptomarkt, zo valt te lezen op Forbes. Er is een groeiend besef binnen de traditionele financiële sector van de kracht van blockchain en cryptocurrencies. Er zijn suggesties dat, met goedkeuring, een Bitcoin ETF van BlackRock de Bitcoin-prijs kan opstuwen naar wel $56.000.

Toonaangevende financiële instellingen sturen crypto-opleving

Met de recente ontwikkelingen speculeren experts, zoals George Tung van TheStreetCrypto, dat grote financiële instellingen zoals BlackRock en JPMorgan een centrale rol zullen spelen in de volgende crypto-opleving. Ze hebben het potentieel om biljoenen dollars naar deze ruimte te trekken. Na BlackRock’s aanvraag voor een Bitcoin ETF steeg de prijs van Bitcoin aanzienlijk in een week tijd.

Fidelity ziet Bitcoin als overtreffende trap van digitaal goud

Een recente studie van Fidelity Digital Assets suggereert dat Bitcoin niet alleen vergelijkbaar is met digitaal goud, maar het zelfs overtreft. Ze benadrukken Bitcoin’s unieke positie als een monetaire asset en waardeopslag, terwijl ze de vergelijking met goud maken vanwege zijn schaarste en ruilbaarheid. De Fidelity studie concludeert dat Bitcoin een unieke asset class is, die goud overtreft als een superieure langetermijn waardeopslag.

Conclusie

De recente bewegingen en gebeurtenissen in de cryptowereld wijzen op een groeiende erkenning van Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen de traditionele financiële sector. Met machtige spelers als BlackRock en JPMorgan die de potentie van blockchain omarmen, en onderzoeken van Fidelity die Bitcoin’s positie als een superieure waardeopslag ten opzichte van goud benadrukken, is er een hernieuwd optimisme over de toekomst en het potentieel van Bitcoin. Het is duidelijk dat financiële zwaargewichten nu een actieve rol spelen in het vormgeven van de richting van de cryptomarkt.

The post Financiële reuzen zien toekomst in Bitcoin, prijs op rand van 30.000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.