Cryptocurrency maakt opnieuw zijn opwachting in een film, en Kate Winslet gaat de hoofdrol spelen. Oke, het gaat wel over cryptocurrency scam OneCoin, maar toch. Volgens online magazine Deadline gaat de film Fake! heten en is het verhaal gebaseerd op een nog niet verschenen boek van Jen McAdam en Douglas Thompson. McAdam, een van de slachtoffers van OneCoin, is een van de producers van de film.

Fake! wordt geschreven en geregisseerd door Scott Z. Burns. Hij is bekend van onder andere The Report, een politiek drama gebaseerd op het rapport van de CIA over martelingen na 9/11. Ook heeft hij in 2011 de thriller Contagion geschreven, waarin Kate Winslet ook een belangrijke rol speelt.

Wat is OneCoin?

Onecoin werd in 2014 opgericht door Ruja Ignatova in Bulgarije. OneCoin heeft de typische opzet van een multilevel marketing, maar dan met cryptocurrency. Het project beloofde de nieuwe bitcoin te zijn, al werd Onecoin niet ondersteund door een blockchain of een netwerk.

De belofte was dat leden commissie ontvingen bij het werven van nieuwe leden. De leden aan de top van de piramide streken de meeste commissie op. Ofja, in de meeste gevallen zagen beleggers niets meer terug van hun inleg. In totaal zou OneCoin meer dan 3,35 miljard euro afhandig hebben gemaakt.

Ondanks verschillende waarschuwingen uit de crypto-industrie en overheidsinstellingen bleef OneCoin mateloos populair. De token steeg van 0,50 euro naar 29,50 euro in 2019. Hoewel het strafproces al maanden liep, werd de website pas eind 2019 definitief offline gehaald.

McAdam heeft veel geïnvesteerd

Terug naar nu, Jen McAdam is een van de producers van de film over OneCoin. McAdam vertelde aan Cointelegraph dat zij en haar vrienden en famillie voor meer dan 250.000 euro hebben geïnvesteerd. Toen ze erachter kwamen dat OneCoin geen blockchain had en eigenlijk geen cryptocurrency was, waren ze hun inleg al kwijt.

Ruja Ignatova, de oprichter van OneCoin, wordt aangeklaagd voor fraude en witwassen, maar ze is al sinds 2017 onvindbaar.

Fake! is trouwens niet het eerste filmwerk dat is geïnspireerd door OneCoin. Engels media-kanaal BBC is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een TV-serie over Ignatova.

The post Film over cryptocurrency scam OneCoin met Kate Winslet in de maak appeared first on BTC Direct | Nieuws.