Ferrari is begonnen met het accepteren van betaling in cryptocurrency. Ferrari zei tegen Reuters dat de beslissing kwam door verzoeken uit de markt en van dealers. Blijkbaar hebben veel van klanten van het automerk geïnvesteerd in crypto.

Cryptobetalingen mogelijk met verschillende munten

Ferrari is begonnen met het accepteren van cryptocurrency’s in de VS. Hierdoor kan men op dit moment met Bitcoin, Ether of USDC betalen om voor een Ferrari.

De Italiaanse autofabrikant werkt hierin samen met BitPay, een groot verwerker van cryptobetalingen. De betalingen die in crypto worden gedaan worden wel direct omgezet in fiatvaluta. De stap komt als antwoord op de vraag van zowel jonge als traditionele investeerders die deel uitmaken van Ferrari’s klantenbestand.

VS is eerst aan de beurt

Ferrari zal eerst beginnen om crypto te accepteren voor haar luxe sportauto’s in de VS. Ons continent zal nog even moeten wachten, en dat verschijnsel zien we wel vaker. Bedrijven beginnen meestal met dit soort betalingen in de VS, alvorens uit te breiden.

In het geval van Ferrari zijn er eerst verzoeken van rijke klanten nodig, voordat het merk dit gaat implementeren in Europa. Dit vertelde de marketing chef aan Reuters.

Niet het eerste automerk

Ondanks dat dit groot nieuws is voor de cryptoindustrie op het gebied van adoptie, is dit niet de eerste keer dat zo’n groot merk de cryptopil neemt. Tag Heuer, Gucci, Balenciaga en veel meer luxe merken gingen Ferrari voor.

Op het gebied van auto’s zijn ze ook niet de eerste. Elektrische autofabrikant Tesla begon in 2021met het accepteren van betaling in Bitcoin, maar dit werd later stopgezet door Elon Musk vanwege milieubezwaren. Daarnaast begon ook Honda laatst met het accepteren van crypto.

De vraag is dan ook of dit iets te weeg zou brengen. Cryptofanaat Scott Melker zei hierover het volgende: “geweldig nieuws voor adoptie, maar waarschijnlijk niet ‘om de naald te verplaatsen’. Toen Tesla in 2021 Bitcoin accepteerde, werd dat gezien als groot nieuws, maar weinig mensen maakten gebruik van de mogelijkheid.”

“Voor kopers in de VS zijn er grote fiscale gevolgen – een auto kopen met crypto betekent die crypto verkopen en de belasting betalen”, aldus Melker.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Ferrari accepteert vanaf nu crypto betalingen appeared first on BLOX | Nieuws.