De voetbalclub uit Barcelona wil een eigen cryptocurrency maken. De reden hiervoor is om “financieel te overleven” tegen clubs die eigendom zijn van grote bedrijven en buitenlandse investeerders. Joan Laporta, president van de club, meldt ook dat ze met een metaverse en NFT’s komen.

Crypto in eigen beheer

ESPN zegt dat de club al veel aanbiedingen heeft gekregen om samen te werken met cryptocurrency bedrijven, maar deze sloeg de club af. FC Barcelona wil zich richten op het ontwikkelen van hun eigen digitale valuta – in eigen beheer.

“We willen onze eigen cryptocurrency creëren en dat moeten we zelf doen. Wij zijn anders omdat we financieel overleven van de sportindustrie”, vertelt Laporta.”We hebben geen grote bedrijven of aandeelhouders achter ons staan. Dat dwingt ons om vindingrijk, innovatief en moedig te zijn en een stap voor te zijn op veel gebieden die de sportindustrie omringen.”

Metaverse en NFT’s

En dat is niet alles; de club lijkt het hele pakket van 2021 crypto-hypes te gaan benutten. Laporta vertelde dat de club in de nabije toekomst een reeks NFT’s zal lanceren én bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen metaverse. “We ontwikkelen onze eigen metaverse en daarom hebben we de kans afgewezen om geassocieerd te worden met enige cryptocurrency ondernemingen,” zei Laporta als onderdeel van een bredere presentatie.

Dit laatste is niet helemaal waar, aangezien de club al ‘Fan Tokens‘ heeft van Chiliz (CHZ). Met deze tokens kunnen fans in verschillende sporttakken invloed uitoefenen binnen hun club. Barcelona heeft de Fan Token ‘BAR’ al sinds juni 2020.

Er staat meer op de planning

Laporta is erg enthousiast over de nieuwe plannen. Hij laat zelfs doorschemeren dat er iets groots aangekondigd zal worden. “Het is iets dat we kunnen delen met onze fans over de hele wereld – ongeveer 300 miljoen van hen. Ik zou iets anders kunnen aankondigen, maar ik moet voorzichtig zijn omdat het nog steeds vertrouwelijk is.”

Of deze aankondigingen in het verlengde staan van hun crypto-plannen, is niet bekend. Wel vertelt hij dat de spelers van FC Barcelona op de hoogte zijn. “Er staan clausules in hun contracten die te maken hebben met de NFT-wereld en de metaverse.”

The post FC Barcelona komt met metaverse, NFT’s en een eigen cryptocurrency appeared first on BTC Direct | Nieuws.