Een rechter uit New York hoopt sneller duidelijkheid te krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een zaak met de failliete cryptobank Celsius Network.

Oproep rechter

De Amerikaanse effectentoezichthouder wordt er op aangedrongen om duidelijkheid te geven over het plan om Celsius Network om te vormen tot een bitcoin mining bedrijf. Het voorstel is bedoeld om klanten op die manier in de toekomst meer terug te kunnen betalen. Dit moet zowel gebeuren in de vorm van cryptovaluta als ook in de vorm van aandelen in een nieuwe beursgenoteerde miner.

Rechter Martin Glenn houdt toezicht op het faillissement van Celsius. Nu roept hij de SEC op om snel toestemming te geven, waardoor Celsius de procedure in gang kan zetten.

Tijdens een hoorzitting op maandag vertelde Glenn aan een advocaat van de SEC meer over de situatie.

β€œDe SEC zal elke beslissing nemen waarvan zij denkt dat deze de juiste is. Ik hoop alleen dat het proces vooruitgang boekt, zodat als er hobbels op de weg zijn, we kunnen proberen die gaandeweg op te lossen.”

Het plan is om klanten met geblokkeerde rekeningen al op korte termijn gedeeltelijk terug te betalen. In juni 2022 vroeg Celsius haar faillissement en sindsdien kunnen klanten nog altijd niet bij hun geld. Via een nieuw managementteam onder leiding van Arrington Capital moeten klanten uit sommige classes nog een extra centje terug gaan krijgen in de toekomst.

Als het plan om de Chapter 11-procedure via de voorgestelde transformatie naar een nieuw bedrijf af te ronden mislukt, zou het cryptobedrijf alsnog geliquideerd kunnen worden.

Het voorstel voor terugbetaling wordt door een brede groep schuldeisers gesteund. Een enkeling vecht de gang van zaken aan, omdat ze meer crypto willen ontvangen in plaats van aandelen in het nieuwe bedrijf. Anderen klagen over de kosten die worden gemaakt om de faillissementsadviseurs te betalen.


The post Faillissementsrechter roept SEC op om snel duidelijkheid te geven aan Celsius appeared first on Bitcoinmagazine.nl.