Het failliete crypto-leenplatform Celsius is van plan om voor 470 miljoen dollar aan Ethereum te unstaken. Nadat Celsius de tegoeden van zijn klanten vergokte ging het bedrijf failliet en nu probeert het de assets die over zijn te liquideren, zodat de schuldeisers nog wat terug kunnen krijgen.

Gaat de Ethereum koers dalen door deze actie van Celsius?

Ethereum in de problemen?

Op Twitter (of X) kondigt Celsius aan dat het unstaking-proces voor zijn Ethereum is begonnen. De afgelopen anderhalf jaar hebben die Ethers hun werk nog gedaan en een klein rendement opgeleverd, waarmee Celsius nu de kosten voor het faillissement mee kan betalen en schuldeisers wat meer geld beloven.

“Celsius gaat bestaande Ethereum holdings unstaken, die waardevolle beloningen opleverden aan het bedrijf, waarmee de kosten van het herstructureringsproces gedekt zijn.

De significante unstaking-activiteit voor de komende dagen zal Ethereum losmaken, zodat shuldeisers snel hun geld kunnen terugkrijgen”, aldus Celsius. Overigens gaan deze Ethers niet direct in de verkoop.

Schuldeisers krijgen hun Bitcoin en Ethereum “in kind” zoals dat heet, wat betekent dat ze daadwerkelijk die munten krijgen en niet de Amerikaanse dollars die uit een eventuele verkoop zouden voortkomen.

206.319 Ethereum uit de staking-pool

In totaal haalt Ethereum 206.319 Ethereum uit de staking-pool, wat tegen de huidige koersen goed is voor een waarde van bijna 0,5 miljard dollar.

Opvallend genoeg voert Celsius op dit moment niet de grootste unstaking-order uit. Figment haalt nog meer Ethers uit de Proof-of-Stake contracten.

Ethereum lijkt hier overigens niet veel last van te hebben. Over de afgelopen 24 uur is de koers met 1,14 procent gedaald, wat geen extreme daling is voor één dag.

Met die daling komt Ethereum op 2.224 dollar en een market cap van 267 miljard dollar uit. Daarmee is het nog mijlenver verwijderd van de market cap van Bitcoin, dat het met 861 miljard dollar aan kapitaal mag doen.

The post Failliet Celsius gaat $470 miljoen aan Ethereum verkopen?! appeared first on BLOX | Nieuws.