De failliete cryptogeldverstrekker BlockFi heeft goedkeuring gekregen van de rechtbank. BlockFi mag hun activiteiten stop zetten en klanten terug betalen via een liquidatieplan.

Liquidatieplan goedgekeurd van BlockFi

Bloomberg schrijft dat sommige BlockFi-crediteuren via het liquidatieplan een gedeeltelijke terugbetaling zullen ontvangen in cryptocurrency’s, met name Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Volgens een rechtszaak in augustus zouden de schuldeisers van BlockFi tussen de 35% en 63% kunnen ontvangen van wat ze verschuldigd zijn.

Het bedrag dat concurrente schuldeisers uiteindelijk zullen ontvangen, is echter afhankelijk van de uitkomst van de juridische geschillen van BlockFi.

Het bedrijf is actief betrokken bij rechtszaken tegen FTX, het platform van Sam Bankman-Fried, en het mislukte crypto-hedgefonds Three Arrows Capital. De oplossing van deze geschillen is van cruciaal belang bij het bepalen van de uiteindelijke uitbetaling aan de schuldeisers.

Niet eigen schuld

BlockFi heeft consequent beweerd dat de ondergang van zijn activiteiten voornamelijk een gevolg was van de ineenstorting van FTX te midden van beschuldigingen van fraude. De crediteurencommissie beweert juist dat het management waarschuwingen negeerde voordat het krediet verstrekte aan het platform van Bankman-Fried.

Rechter Kaplan maakte duidelijk dat hij de uitdagingen van de faillissementswaakhond van het Amerikaanse ministerie van Justitie en andere belanghebbenden terzijde zou schuiven. Prioriteit is dat klanten hun geld en crypto eerst terug krijgen.

Als reactie op deze ontwikkelingen bracht de crediteurencommissie een verklaring uit, waarin staat dat het faillissementsproces soms uitdagend was geweest, maar uiteindelijk eindigde met een schikking die administratieve kosten vermeed die de terugvordering van klanten hadden kunnen verminderen.

Sneller dan andere cryptobedrijven

Uiteraard is het eerst zien, dan geloven, maar als het BlockFi lukt om klanten zo snel terug te betalen, dan is dat een unicum.

De meeste omgevallen cryptobedrijven doen er een eeuwigheid over om klanten te geven waar ze recht op hebben.

De commissie zei dat ze hoopvol zijn dat de betalingen aan BlockFi-crediteuren dit jaar zullen beginnen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Failliet BlockFi krijgt toestemming om klanten terug te mogen betalen appeared first on BLOX | Nieuws.