De populaire handelaar Benjamin Cowen verwacht dat Ethereum aan de vooravond van een gigantische crash staat. Een vrije val naar de Ethereum koers van 400 tot 800 dollar is volgens de analist niet uitgesloten. Voor het vervolg van 2023 verwacht de analist in ieder geval dat de neerwaartse trend zich zal doorzetten voor Ethereum.

Herhaling van 2019

In principe zien we hier een herhaling van 2019 plaatsvinden. Dat was ook een pre-halving jaar. Voor april 2024 staat er weer een Bitcoin Halving op het programma en meestal is het einde van het jaar voor de halving niet heel bullish.

Sterker nog, meestal zien we dan bearish prijsactie en datzelfde geldt voor Ethereum. Op dit moment zit de nummer twee van de markt in een duidelijke neerwaartse spiraal en er lijkt maar weinig te zijn wat dat kan veranderen.

Zelfs het positieve nieuws omtrent de Spot Bitcoin ETF kon het positieve momentum niet terugbrengen voor de markt en daar heeft Ethereum ook onder te lijden. Voor vandaag staat de munt op een daling van 2,04 procent en daarmee op een koers van 1.592 dollar per token.

Duidelijke weerstand voor Ethereum

In de onderstaande grafiek van Benjamin Cowen zien we duidelijke steun- en weerstandslijnen voor de Ethereum koers. Op dit moment zitten we bovenin het kanaal waarin de nummer twee van de markt handelt. Op basis daarvan verwacht Cowen dalingen voor Ethereum.

Dat zou de Ethereum koers in potentie dus naar het niveau van 800 dollar kunnen trekken. Als het vervolgens heel bont wordt voor de munt van Vitalik Buterin, dan kan zelfs een koers van 400 dollar op de borden komen volgens Benjamin Cowen.

Dat lijkt op dit moment onwaarschijnlijk, maar er zijn weleens gekkere dingen gebeurd in dit wereldje. Al zou het wel vreemd zijn om opnieuw een soort bearmarkt in te gaan.

The post Extreme crash voor Ethereum aanstaande, aldus populaire analist appeared first on BLOX | Nieuws.