Bitcoin’s prijs steeg op donderdag, toen de eerste spot bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten begonnen te handelen nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) ze gisteren had goedgekeurd. De prijs van ‘s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg met 7,6% naar $48.517 om 9:45 uur.

Volgens de laatste informatie begonnen Bitcoin Spot ETF’s, waar de cryptowereld reikhalzend naar uitkeek, te handelen op Amerikaanse effectenbeurzen en hun handelsvolume overschreed 1 miljard dollar. Na deze ontwikkeling steeg de Bitcoin-prijs boven de $48.000.

Yahoo Finance toonde zowel BlackRock’s IBIT als Grayscale’s GBTC als trending tickers.

“Terwijl de focus op bitcoin lag, is een belangrijke conclusie dat ETF’s blijven aantonen dat ze vrijwel alles aankunnen,” zei Bloomberg Intelligence-analist Eric Balchunas op Twitter, waarbij hij een grafiek plaatste die het handelsprofiel van de spot bitcoin ETF’s in Europa liet zien, “waar spreads en premies/kortingen zijn verkleind. Hetzelfde wordt verwacht in de VS in de loop van de tijd.”

“Wat is er gebeurd met het sell the news event?” voegde hij eraan toe in een opvolgende post.

De verwachtingen voor handelsvolumes

Alle ogen zijn gericht op de handelsvolumes, waarbij Steven McClurg, mede-oprichter en CIO van Valkyrie, verwacht dat er $200 miljoen tot $400 miljoen aan investeerdersgeld naar Valkyrie’s ETF zal stromen, en dat alle deelnemers in de eerste paar weken $4 miljard tot $5 miljard aan instromingen kunnen zien.

VanEck schatte in dat er $1 miljard aan fondsen in deze producten zou stromen in de eerste paar dagen, en $2,4 miljard binnen een kwartaal. Galaxy verwacht instromingen van $14 miljard in het eerste jaar. Bitwise zei dat zij denken dat de markt voor spot bitcoin ETF’s binnen vijf jaar ongeveer $72 miljard zal bereiken.

The post Explosieve start: Spot Bitcoin ETF overtreft $1 miljard aan volume in no-time appeared first on BLOX | Nieuws.