In een recent interview met CNBC heeft Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital en voormalig directeur communicatie van het Witte Huis, zijn positieve kijk op de toekomst van bitcoin gedeeld. Hij denkt dat bitcoin binnen 18 maanden na de volgende halvering minstens $170.000 waard kan zijn. Maar wat zijn precies zijn inzichten die hem dit doen denken, en wat is de invloed van de Amerikaanse dollar op deze visie?

Groei van bitcoin ten opzichte van de dollar

Scaramucci benadrukt de indrukwekkende groei van bitcoin, met een stijging van meer dan 800% sinds januari 2020, terwijl de Amerikaanse dollar in dezelfde periode bijna 22% van zijn waarde heeft verloren. Hij merkt ook op dat er in slechts drie maanden tijd meer dan $10 miljard in bitcoin ETF’s is gestroomd, een mijlpaal die goud ETF’s een jaar kostte om te bereiken.

Bitcoin als langetermijninvestering

Scaramucci ziet bitcoin meer als een langetermijninvestering dan als een kortetermijnbescherming tegen inflatie. Hij gelooft dat bitcoin, als technisch activum, minstens de helft van de marktwaarde van goud kan bereiken, wat zou kunnen leiden tot een waarde van $170.000 tegen het einde van deze cyclus.

Hij zegt: “Bitcoin is een cyclisch product. Het kent zijn ups en downs. Meestal verviervoudigt het binnen 18 maanden na de halvering. Maar laten we voorzichtig zijn met de prijs, mijn prijs verwachting voor bitcoin is nog steeds $170.000 voor deze cyclus.”

Scaramucci over de juridische zaak Sam Bankman-Fried

Het gesprek ging ook over de recente veroordeling van Sam Bankman-Fried, de oprichter van de cryptocurrency beurs FTX. De investeringstak van Scaramucci had in september 2022 een belang van 30% in SkyBridge verworven van Bankman-Fried’s FTX, slechts twee maanden voordat FTX failliet ging.

Scaramucci uitte zijn verdriet over Bankman-Fried, gezien zijn potentieel en geestelijke toestand, maar hij vond de straf van 25 jaar mild. Hij geloofde ook dat Bankman-Fried schuldig had moeten pleiten vóór het proces.


The post Ex Witte Huis directeur voorspelt bitcoin naar $170.000 binnen 18 maanden! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.