Veel investeerders die in aandelen zitten, zeggen dat crypto te volatiel, anoniem en risicovol is. Toch zijn er grote namen uit de aandelenwereld die verandering zien. De voormalig voorzitter van de New York Stock Exchange heeft tijdens een interview op Squawk Box gezegd dat bitcoin “vertrouwd is, censuurbestendig, er zullen er ooit maar 21 miljoen zijn, en het zal deel moeten uitmaken van een portefeuille.”

Organisaties wachtten op een betere prijs

Thomas Farley, die nu de CEO van Far Point Acquisition Corp is, zei dat veel organisaties aan de zijlijn stonden bij een bitcoinprijs van 60.000 dollar. Ze wilden toen erg graag investeren, maar er was één reden om dat niet te doen.

“Ze zeiden toen: ‘jongen, we zouden graag willen investeren. We zouden graag 1% tot 3% van onze portefeuilles willen toewijzen, pensioenfondsen, bijvoorbeeld, maar het is 60.000 dollar. Het voelt toppy en er is wat manie’”, zo legde Farley uit.

“Maar ze hebben hun best gedaan. Ze hebben met hun investeringscomités gesproken. En dus, toen de koers naar 17.000 dollar daalde, was het geen schok voor mij dat je sommige van die instellingen voor de allereerste keer bitcoin zag kopen voor hun portefeuille.” Maar bij andere munten ziet hij dat niet per sé gebeuren.

Vooral fan van bitcoin

“In crypto is er bitcoin, en dan is er nog al het andere”, zo vertelt Farley, die hiermee de aandacht op bitcoin wil leggen. “Bitcoin wordt vertrouwd. Het is grotendeels censuurbestendig. Er zullen ooit maar 21 miljoen bitcoin zijn.”

Farley gaf in het interview ook zijn kijk op andere munten. “Dan zijn er alle andere cryptocurrency’s. Ethereum is een speciale klasse op zich. Dan zijn er stablecoins, en al het andere lijkt op een speculatief aandeel. Misschien als je erin investeert verdien je geld, misschien verlies je al je geld.”

Pas wel op

Hoewel Farley een groot voorstander is van Bitcoin, tempert hij die mening wel met af en toe een waarschuwing. “Bitcoin is een ‘store of value’, maar de prijsschommelingen zijn veel, veel hoger dan andere store of value’s. Ja, het opwaarts potentieel van het bezit van BTC is hoog. Maar de keerzijde is dat ook. De woorden ‘naar de maan’ zijn gevaarlijk.”

The post Ex-voorzitter New York Stock Exchange: Bitcoin zal deel uitmaken van ieders portfolio appeared first on BTC Direct | Nieuws.