De Europese Bankautoriteit (EBA) publiceerde in de afgelopen week haar tweede consultatiedocument over de Markets in Crypto-Assets Regulation (MICA). Een belangrijke stap in het reguleren van crypto-activiteiten binnen de Europese Unie (EU).

Nieuwe richtlijnen in ontwikkeling

De MICA-regulering is bedoeld om de wildgroei van crypto-activiteiten in de EU aan te pakken. Ook zorgt het maatregelenpakket voor een uniform regelgevingskader voor cryptocurrency-gerelateerde diensten. Het tweede consultatiedocument bouwt voort op het eerste dat eerder dit jaar is uitgebracht en bevat aanvullende richtlijnen en voorstellen.

Belangrijke onderwerpen van discussie

Het tweede consultatiedocument behandelt enkele belangrijke kwesties, waaronder:

  • Definities: Het document biedt verduidelijking over de definitie van een crypto-activum en welke activiteiten onder de MICA-regulering vallen.
  • Toezicht en Vergunningen: MiCa legt de basis voor toezicht en vergunningen voor crypto-activiteitenaanbieders. Zo wordt de integriteit van de markt te gewaarborgd.
  • Consumentenbescherming: Er is aandacht voor consumentenbescherming, met inbegrip van informatieverstrekking en het omgaan met klachten.
  • Witwasbestrijding: MICA stelt regels voor witwasbestrijding vast om te voorkomen dat crypto-activiteiten worden gebruikt voor illegale doeleinden.

Verdere consultaties en implementatie

Onthoud wel dat dit nog steeds een consultatiedocument is – belanghebbenden binnen de EU hebben nog de kans om feedback te geven voordat de definitieve regels in werking treden. MICA zal in de komende jaren van kracht worden en aanzienlijke gevolgen hebben voor de crypto-sector in de EU.

De publicatie van dit tweede consultatiedocument is een teken dat de EU serieus werk maakt van het reguleren van de crypto-activiteiten. Hiermee is zij van plan om zowel de marktintegriteit als de consumentenbescherming te waarborgen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Europese regulator publiceert tweede advies over MICA appeared first on BLOX | Nieuws.