Heeft een stablecoin enige kans van slagen als er nauwelijks vraag naar is? In Nederland hebben onze banken een goed betaalsysteem neergezet en heeft iedereen minimaal een bankrekening. We betalen via onze bank-apps en krijgen marktplaatskopers QR-codes voorgeschoteld. Toch hebben Circle en Stellar een euro-stablecoin gelanceerd.

Stellar, Ethereum en Avalanche

Deze stablecoin wordt gelanceerd op het Stellar-netwerk en zal EURC heten. EURC draait al op Ethereum en Avalanche en daar komt nu Stellar bij.

Dit biedt programmeurs de keuze om apps te bouwen op een van de drie financiele ecosystemen om de Europese markt te bereiken. Volgens Circle is de EURC op elk moment inwisselbaar voor de euro tegen een verhouding van 1:1.

Ervaring in Europa

Het Stellar-netwerk was voor het Circle-team een voor de hand liggende keuze, omdat het een veilig, schaalbaar en betaalbaar ecosysteem biedt voor het draaien van getokeniseerde activa. Bovendien is het Stellar-netwerk actief geweest op de Europese markt. Zo hebben ze geholpen met het faciliteren van crypto en geld naar de getroffen mensen in Oekraïne.

Daarnaast zijn Circle en Stellar geen vreemden van elkaar, de dollar-stablecoin van Circle draait namelijk al op Stellar.

Na de lancering van EURC op het Stellar-netwerk bedroegen de totale activa in omloop op Stellar, Ethereum en Avalance net geen 50 miljoen euro. Het reservekapitaal voor EURC wordt gek genoeg niet bij Europese banken aangehouden, maar bij financiële instellingen in de Verenigde Staten.

‘De lancering van EURC op Stellar heeft het potentieel om Europese overboekingscorridors, grensoverschrijdende betalingen, schatkistbeheer en hulpverlening ingrijpend te verbeteren,’ merkte Rachel Mayer, VP Product Management bij Circle, op.

EURC toegevoegd aan wallet van Ripio

Volgens de aankondiging is Ripio, een crypto-bedrijf uit Zuid-Amerika dat recentelijk is uitgebreid naar Spanje, het eerste web3-project dat EURC van het Stellar-netwerk aan hun wallet-app heeft toegevoegd.

‘In 10 jaar hebben we onze producten overal in Latijns-Amerika uitgebreid en nu zijn we klaar om onze stempel te drukken in Europa met deze belangrijke integratie. We zijn enthousiast dat mensen in Spanje nu naadloze toegang hebben tot digitale activa zoals EURC en kunnen genieten van snellere en goedkopere transacties over de hele wereld,’ zei Sebastian Serrano, CEO van Ripio.

Concurrentie voorblijven

Volgens Denelle Dixon van de Stellar Development Foundation, is de lancering van EURC op het Stellar-netwerk strategisch om toekomstige groeivooruitzichten voor beide entiteiten veilig te stellen. Bovendien zijn er vergelijkbare producten van verschillende bedrijven, zoals Tether, die een belangrijke concurrent voor de EURC zullen zijn.

We zijn benieuwd of EURC aanslaat in Nederland, buiten een kleine groep traders om.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Euro stablecoin gelanceerd op blockchain van Stellar appeared first on BLOX | Nieuws.