Terwijl de prijs van Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, daalt, blijven cryptocurrency whales ETH verzamelen. Ze voegden in één dag maar liefst 26.841 ETH toe aan hun portefeuilles.

Volgens gegevens gedeeld door het on-chain analysebedrijf Lookonchain, hebben verschillende whales grote hoeveelheden ETH opgenomen uit cryptocurrency-beurzen. Een whale verplaatste bijvoorbeeld 7.779 ETH ter waarde van ongeveer $18,7 miljoen van cryptocurrency-beurs Binance, terwijl een andere entiteit 8.077 ETH ter waarde van $19,4 miljoen van Bitfinex verhuisde.

Whales verplaatsen grote hoeveelheden ETH

Volgens gegevens van de Ethereum-blockchain verplaatste een andere whale 3.228 ETH ter waarde van $7,8 miljoen uit Binance, terwijl zes nieuwe portefeuilles nog eens 7.756 ETH ter waarde van $18,7 miljoen uit Binance en Kraken haalden.

Dit zijn aanzienlijke hoeveelheden ETH die worden verzameld, vooral gezien de recente prijsdaling van de cryptocurrency. ETH daalde van ongeveer $2.500 naar een dieptepunt onder de $2.200 voordat het enigszins herstelde. Op dit moment wordt het verhandeld rond de $2.230, volgens gegevens van CryptoCompare.

De prijs van Ethereum schoot omhoog na de lancering van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, aangezien investeerders begonnen na te denken over de mogelijke goedkeuring van een spot Ether ETF door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Ether spot ETF

Verschillende bedrijven hebben al aanvragen ingediend om een spot ether ETF in de Verenigde Staten te noteren. Ark 21 Shares en VanEck, beide met hun eigen spot Bitcoin ETF’s die nu op beurzen worden verhandeld, dienden in september een aanvraag in bij de SEC om deze fondsen te noteren, terwijl BlackRock, dat onlangs zijn iShares Bitcoin Trust heeft genoteerd, in november een aanvraag indiende om een iShares Ethereum Trust te noteren.

Voorstanders van spot cryptocurrency ETF’s geloven dat deze fondsen institutionele en particuliere investeerders kunnen aantrekken, omdat ze hen in staat stellen blootstelling te krijgen aan de onderliggende activa zonder daadwerkelijk naar een gecentraliseerde beurs te gaan of de private keys van een cryptocurrency-portefeuille te beheren.

The post Ethereum whales verzamelen voor $64 Miljoen aan ETH in een dag  appeared first on BLOX | Nieuws.