Terwijl de cryptomarkt de afgelopen dagen enkele schommelingen heeft doorgemaakt, hebben grote holders van Ethereum (ETH) hun accumulatie van deze op één na grootste digitale valuta in een stroomversnelling gezet. Volgens gegevens van Santiment, gedeeld door de bekende cryptanalist Ali Martinez, hebben Ethereum-whales in slechts 24 uur tijd ongeveer 260.000 ETH-tokens ter waarde van bijna $425 miljoen gekocht.

Ethereum-whales verstevigen positie

De aankoop van deze aanzienlijke hoeveelheid Ethereum komt op een moment waarop de cryptocurrency in de afgelopen zeven dagen ongeveer 4,7% van zijn waarde heeft verloren, te midden van een bredere correctie in de cryptomarkt die de totale marktkapitalisatie tot bijna $1 biljoen heeft doen dalen.

Hoewel Ethereum in de afgelopen 30 dagen ongeveer 1,7% van zijn waarde heeft verloren, blijft het jaar tot nu toe relatief stabiel, met slechts een bescheiden daling van 1,7%. Ethereum begon het jaar rond de $1.560 en steeg naar een hoogtepunt boven de $2.000, hoewel het dit niveau niet heeft weten vast te houden.

Concurrentie in de DeFi ecosfeer

Ethereum ziet concurrentie van opkomende rivalen zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA), die gestaag groeien wat betreft de totale waarde die is vastgezet in hun gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosystemen. Solana heeft recentelijk zelfs de aandacht van betalingsgigant Visa getrokken, die zijn afwikkelingsmogelijkheden heeft uitgebreid naar dit netwerk.

Desondanks blijft Ethereum vastberaden om zijn visie van een wereldcomputer te realiseren. Ontwikkelaars richten zich op het verbeteren van de schaalbaarheid en het verlagen van de hoge transactiekosten op het netwerk door gebruik te maken van optimistische rollups. Hierbij worden meerdere transacties gebundeld en off-chain verwerkt voordat ze naar de Ethereum Mainnet worden verzonden.

Innovaties op komst

Naast schaalbaarheid werkt Ethereum aan de implementatie van smart contractportefeuilles. Momenteel moeten gebruikers hun eigen portefeuilles opzetten en hun eigen fondsen beheren, wat hen blootstelt aan potentiële beveiligingsrisico’s. Een smart contractportefeuille zou daarentegen worden beheerd door een smart contract, in plaats van de private keys die een gebruiker beheert.

Bovendien streeft het Ethereum-netwerk naar een verbetering van de privacy voor gebruikers door middel van voorgestelde ‘stealth-adressen’, ofwel eenmalige adressen die de identiteit van de ontvanger op de Ethereum-blockchain verbergen en zo de privacy van gebruikers versterken.

De recente aankopen van Ethereum door whales kunnen duiden op groeiend vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van de cryptocurrency, te midden van voortdurende ontwikkelingen die Ethereum’s positie als een van de meest geavanceerde blockchain-netwerken ter wereld blijven versterken.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Ethereum-whales kopen voor 400 miljoen dollar aan ETH tijdens dip appeared first on BLOX | Nieuws.