Ethereum Name Service (ENS) namen zijn decentrale domeinnamen, verbonden aan wallet adressen op de Ethereum blockchain. De populariteit en daarmee de waarde van deze bijzondere vorm van domeinnamen neemt de laatste jaren toe. Vandaag is een grote NFT-verzamelaar vanwege een mislukte grap 145.000 euro kwijtgeraakt aan zijn eigen ENS-domein.

Hoe kon dit gebeuren?

De grote vraag in dit verhaal is natuurlijk: hoe is het mogelijk om 145.000 euro aan ethereum te verliezen aan je eigen ENS-domein? Het antwoord op die vraag is eenvoudiger dan je denkt. De oorspronkelijke eigenaar van het ENS-domein verkocht het domein voor 1,9 ether. Waar het mis ging voor Franklin is dat de populaire NFT-verzamelaar vergat om zijn eigen bod van 100 ether op hetzelfde ENS-domein te annuleren.

De nieuwe eigenaar van het ENS-domein twijfelde geen moment en accepteerde meteen het bod van 100 ether dat Franklin als grap op zijn destijds nog eigen domein te plaatste. “Ik heb geprobeerd jouw originele 1,9 ether terug te sturen, in de hoop alle transacties terug te draaien, maar ik begrijp het als je de winst wil houden”, aldus Franklin in een bericht aan de gelukkige koper en verkoper van het ENS-domein.

Weinig kans dat Franklin zijn geld terugkrijgt

Het duurde niet lang voordat Franklin via Twitter een reactie kreeg op zijn verzoek om de transactie terug te draaien. Die reactie vormde naar alle waarschijnlijkheid echter niet het antwoord waar Franklin op hoopte. “Ik beroofde deze gast van 100 ether en daarna stuurt hij me doodleuk nog eens 1,9 ether?” Aldus Twitteraar 8892, die daarmee duidelijk aangeeft niet van plan te zijn om het geld van Franklin terug te sturen.

De reacties op het hele gebeuren zijn verdeeld. Sommige mensen vinden dat 8892 de ethers terug moet sturen naar Franklin en proberen op zijn emoties in te spelen. Anderen bestempelen het als een geval van ‘boontje komt om zijn loontje’ voor Franklin. Hij koos er namelijk bewust voor om 100 ether op zijn eigen domeinnaam te bieden om zo ‘goedkoop’ aandacht te genereren.

Moeten we medelijden hebben met Franklin?

Met dit hele verhaal is Franklin naar alle waarschijnlijkheid 100 ether of 145.000 euro verloren. Dat is een enorm bedrag, maar als we naar de rest van zijn portfolio kijken gaat het slechts om een druppel op de gloeiende plaat. Franklin is namelijk in bezit van 57 Bored Ape’s die op dit moment een vloerprijs van 100 ether per stuk hebben. “Ik was de ‘grap van een verkoop’ van mijn ENS-domein aan het vieren, maar in mijn droom van hebzucht vergat ik om mijn eigen bod van 100 ether op hetzelfde domein te annuleren”, aldus Franklin zelf over het voorval.

Echt medelijden hoeven we dus niet te hebben met Franklin. Als hij één van zijn Bored Ape’s liquideert dan heeft hij de verloren ethers immers alweer terug. Natuurlijk is 145.000 euro een enorm bedrag, maar relatief gezien valt het best mee. Het verliezen van 100 ether door Franklin is vergelijkbaar als de ‘gewone man’ die per ongeluk een tientje op straat laat vallen. Veel impact zal het verhaal niet hebben op Franklin, maar vermakelijk is het wel.

The post Ethereum whale verliest 145.000 euro op wel heel bijzondere wijze appeared first on BTC Direct | Nieuws.