Bitcoin zweeft rond het prijspunt van $47.000. Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, is momenteel geprijsd op $2.264,76. Deze prijs vertegenwoordigt een lichte stijging van 0,18% in de afgelopen 24 uur, hoewel het een daling van 4,58% is in de afgelopen 7 dagen.

In vergelijking is de recente prestatie van Ethereum ten opzichte van Bitcoin minder sterk. Sinds 7 september heeft Ethereum 43% van zijn waarde verloren ten opzichte van Bitcoin, dalend van 0.08566 BTC naar 0.0482 BTC. Deze daling vindt plaats ondanks de overgang van Ethereum naar een proof-of-stake blockchain in 2022 en zijn algehele stijging in Amerikaanse dollar termen.

De huidige marktdynamiek wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de anticipatie op de goedkeuring van Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Deze verwachting drijft veel van het huidige marktsentiment aan, met investeerders die nauwlettend elke ontwikkeling volgen. De goedkeuring van deze ETF’s zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op de prijs van Bitcoin en zijn dominantie op de cryptocurrency markt.

Bovendien wordt de markt ook beïnvloed door het aanstaande Bitcoin halving evenement, dat gepland staat voor april 2024. Historisch gezien hebben dergelijke gebeurtenissen, waarbij de beloning voor het mijnen van nieuwe blokken wordt gehalveerd, wat leidt tot een verminderde aanvoer van nieuwe Bitcoins, geleid tot stijgingen in de prijs van Bitcoin.

Deze trends benadrukken de huidige focus van investeerders op Bitcoin, vooral in het licht van de potentie voor ETF-goedkeuring en het aanstaande halving evenement, die bijdragen aan zijn toegenomen dominantie op de cryptocurrency markt​


The post Ethereum verliest terrein tegenover bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.