De Ethereum koers is eindelijk boven een 200-daagse dalende weerstandslijn gebroken en volgens sommige analisten is daarmee de koers van 2.000 dollar in aantocht. Op het moment van schrijven tikt de Ethereum koers binnen op 1.888 dollar, al werd er gisteren nog een koerstop van 1.916 dollar genoteerd.

Daarmee lijken de bulls nu ook Ethereum weer in het vizier te hebben, nadat de afgelopen weken vooral Bitcoin de baas was op de markt.

Ethereum eindelijk door de weerstand heen

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat Ethereum sinds de hoogste koers van 2023 van 2.141 dollar in een neerwaartse trend terechtkwam. Uiteindelijk veroorzaakte die neerwaartse trend een daling tot de koers van 1.520 dollar, voordat de koers weer aan een klim begon.

Die klim is op dit moment nog altijd bezig (althans, zo lijkt het).

Op 5 november 2023 is Ethereum (zie bovenstaande grafiek) door de dalende weerstandslijn gebroken, waar het dus meer dan 200 dagen last van had. Ook de Relative Strength Index (RSI, onderkant grafiek) lijkt het bullish sentiment voor Ethereum te ondersteunen.

Ethereum koers van 2.000 dollar in aantocht?

De RSI is een momentum-indicator uit de technische analyse, die door handelaren wordt gebruikt om de kracht van een trend te meten. In feite geeft de indicator aan in hoeverre een stijging oververhit raakt en een daling onderkoeld.

Dat zijn vaak de momenten dat de trend kan omdraaien of afzwakken. Voor Ethereum lijkt daar op dit moment nog geen sprake van, waardoor de ogen omhoog gericht kunnen blijven (in ieder geval op basis van de technische analyse).

Maar het is wel belangrijk om je niet blind te staren op technische analyse, omdat er vele andere factoren zijn die een rol kunnen spelen in het koersverloop van Ethereum.

Stel dat de Spot Bitcoin ETF bijvoorbeeld vandaag wordt goedgekeurd, dan is de kans aanwezig dat een gigantische hoeveelheid kapitaal vlucht van altcoins als Ethereum richting bitcoin, dat nog altijd de koning van de markt is.


The post Ethereum van 2.000 dollar in zicht na breken van belangrijke weerstand appeared first on Bitcoinmagazine.nl.