Hoewel de cryptomarkt vorige week geconfronteerd werd met een daling, tonen on-chain statistieken van de op een na grootste digitale asset ter wereld tekenen van toenemende veerkracht. Deskundigen in de branche beweren dat de introductie van de Shanghai-Capella fork in april juist heeft geleid tot een grotere vraag naar ether (ETH), in tegenstelling tot eerdere zorgen dat dit een negatieve invloed zou hebben op de prijs. Zoals anderen correct hadden voorspeld, zijn zowel het gebruik als de vraag naar ether juist gestegen.

Toename van gestaked ETH wijst op positief sentiment

De totale waarde die is gestaked voor deze asset is blijven groeien, wat de fundamentele vraag weerspiegelt, aldus Ho Chan Chung, hoofd marketing van CryptoQuant, tegenover Blockworks. Volgens de gegevens is dit cijfer met 5,7% gestegen op maandelijkse basis, van 26,3 miljoen ETH naar 27,8 miljoen ETH.

Andere experts delen dezelfde mening. Eric Vander Wal, producthoofd van Ethereum’s layer-2 scaling oplossing Mantle Network, stelt dat de “gezonde” toename van gestaked ETH wijst op een positief sentiment.

“Deze ontwikkeling heeft geleid tot een proliferatie van producten die zijn gebouwd rond staking services, waarbij ontvangsten van gestaked ETH stakers in staat stellen om liquide kapitaal aan te houden,” merkte Wal op.

De groei van liquid staking tokens (LSTs) en gerelateerde financiële strategieën, samen met hun integratie met reële activa, moedigt investeerders aan zich minder te richten op korte-termijnvolatiliteit, voegde Wal eraan toe.

Ondanks daling blijft ETH gewaardeerd

ETH sloot de afgelopen week af met een daling van 8,3% op 20 augustus, als gevolg van een door bitcoin geleide verkoopgolf die schokgolven door de markt stuurde en $1,5 miljard van het openstaande belang van dat activum wegnam. Een opleving op woensdag zag de asset met 2% stijgen naar $1.690.

Desondanks is Chung van mening dat ETH ondergewaardeerd is, aangezien de huidige gerealiseerde prijs iets hoger ligt dan $2.000 in vergelijking met de spotmarktwaarde, volgens de gegevens.

Ether in bewaring

Tegelijkertijd is de Exchange Supply Ratio van ether gedaald naar het laagste niveau in vijf jaar. Deze ratio verwijst naar het percentage ETH dat op beurzen wordt vastgehouden in vergelijking met de totale circulerende voorraad.

“De afnemende uitwisselingsaanbodratio en aanhoudende stakingstoewijding duiden niet alleen op veerkracht, maar ook op een strategisch begrip van de intrinsieke waarde van ETH,” aldus Chen Zhuling, oprichter en CEO van staking platform RockX.

Beleggers verplaatsen mogelijk Ether van beurzen naar privé-wallets, wat de overtuiging in de stakingsfundamenten van het activum weerspiegelt in plaats van op zoek te gaan naar handelsmogelijkheden, voegde Chung toe.

Stimulerende gebeurtenissen voor Ethereum ecosysteem

Dit alles vindt plaats te midden van twee belangrijke gebeurtenissen eerder deze maand, die mogelijk meer mensen zullen aanmoedigen om het Ethereum-ecosysteem te gebruiken, zoals beschreven door fintechbedrijf BitOoda in een recente notitie.

De Amerikaanse betaalgigant PayPal introduceerde een nieuwe stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, uitgegeven op het Ethereum-platform. Daarnaast lanceerde Coinbase zijn mainnet voor Base, een Ethereum rollup gebaseerd op de OP-stack – ook gezien als een positieve impuls voor gebruikersadoptie.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Ethereum toont veerkracht met stijgende vraag naar staking appeared first on BLOX | Nieuws.