Ethereum is meer dan 3000 dollar waard, omgerekend naar ons geld is de koers bijna 2800 euro. Zo’n heel getal is niet alleen een mijlpaal, maar dient ook als een psychologische grens.

Meer kopers dan verkopers

Waarom is de koers van Ethereum nu boven 3000 dollar? Dat kan meerdere redenen hebben, maar het flauwe antwoord is: meer kopers dan verkopers.

Maar waarom zijn er dan meer kopers? Dat kan het gevolg zijn van de hype rondom een mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETF’s. Hierdoor laat de op een na grootste crypto (Bitcoin blijft fier bovenaan staan) al weken een stijging zien.

Dat zie je aan de grafiek hieronder. Dit is de koers van Ethereum in dollars uitgedrukt, en laat een periode van drie maanden zien.

De trend laat zien dat een koers van 3000 dollar onvermijdelijk is. Ethereum was de afgelopen dagen al eerder even 3000 dollar, maar kon dit niet vasthouden. We zijn benieuwd of dat nu wel lukt.

Ethereum is voorbode van run op altcoins

De oprichters van Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, zeggen dat de verhouding Ethereum versus Bitcoin (ETH/BTC) een graadmeter is voor altcoins. Met deze verhouding wordt de waarde van Ethereum niet uitgedrukt in dollars of euro’s, maar in Bitcoin.

De analisten zeggen dat ETH/BTC na een lange consolidatiefase eindelijk hoger is gebroken, wat erop wijst dat altcoins op het punt staan te stijgen.

‘De ratio die de bullmarkt van Altcoins aandrijft. De ETH/BTC-ratio is een maatstaf op de cryptomarkt. Hogere ratio – hoe meer risico er zit in crypto (altcoins). Wanneer ETH/BTC stijgt, stijgen altcoins. En we zijn zojuist hoger gebroken na een lange consolidatie sinds eind 2021. Altcoins zullen stijgen.’

Elk model heeft gelijk totdat het geen gelijk meer heeft. Dat geldt ook voor ETH/BTC. De indicator is dus geen garantie, maar vertelt wel veel over de hoe de markt zich in het verleden gedroeg.

The post Ethereum stijgt tot boven psychologische grens van 3000 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.