De Shanghai-upgrade heeft vooralsnog een positief effect op Ethereum. Volgens crypto-analisten heeft deze geleid tot een recordinstroom van 572.000 ETH in een week. Deze instroom werd voornamelijk gedreven door stortingen van persoonlijke uitzetplatforms en het herinvesteren van rewards. Beleggers hebben ongeveer 571.950 ETH-tokens in staking-contracten gestort, ter waarde van meer dan 1 miljard dollar. Dit was de grootste wekelijkse instroom van tokens in de bijna tweeënhalf jaar gedocumenteerde geschiedenis van etherstaking.

Shanghai-update succesvol

De Ethereum-blockchain heeft op 12 april zijn langverwachte technische upgrade voltooid. Deze wordt vaak “Shanghai” of “Shapella” wordt genoemd. Het was de laatste belangrijke stap na de samenvoeging van vorig jaar om de overgang van het netwerk naar het valideren van transacties door middel van uitzetten vanuit een op mining gebaseerd systeem te voltooien. De koers van ETH steeg enorm na de succesvolle implementatie van de upgrade.

Institutionele uitzetdiensten zorgden voor de stijging van de stortingen in ETH-uitzetten, zo valt te lezen op de website CoinDesk. Sinds de Shanghai-upgrade live is gegaan, hebben de vijf beste staking-serviceproviders van individuele kwaliteit in totaal 235.330 ETH gecombineerd gebruikt, ter waarde van ongeveer $450 miljoen. De vraag naar ETH-staking onder beleggers, inclusief traditionele financiële firma’s, is toegenomen na de Shanghai-upgrade.

Herinvesteren rewards

Er is ook een andere waarschijnlijke katalysator voor de recordinstroom. Dat zijn investeerders die ervoor kiezen om hun eerder verdiende en ingetrokken rewards opnieuw te beleggen in de markt, in plaats van ze op hun bankrekening te laten staan. Dit kan te maken hebben met de lage rentetarieven op spaarrekeningen en obligaties en de toenemende populariteit van online handelsplatformen en beleggingsapps zoals Robinhood en eToro.

Hoewel de recordinstroom in de aandelenmarkt een teken kan zijn van een gezonde economie en een groeiend vertrouwen van investeerders, kan het ook risico’s met zich meebrengen. Denk hierbij aan overwaardering van de markt en verhoogde volatiliteit. Het is daarom belangrijk voor beleggers om hun risico’s zorgvuldig te beoordelen en hun portefeuilles dienovereenkomstig te diversifiëren om hun blootstelling aan potentiële marktschommelingen te verminderen.

The post Ethereum Shanghai-upgrade zorgt voor recordinstroom van 572.000 ETH appeared first on BLOX | Nieuws.